G4Media.ro

La două săptămâni după ce ministrul Turismului anunța că stațiunea Costinești riscă…

sursa foto: Info Sud-Est/ Cristian Andrei Leonte

La două săptămâni după ce ministrul Turismului anunța că stațiunea Costinești riscă declasificarea din cauza deficiențelor, se anunță rezolvarea problemelor: ”Va fi un sezon mai bun decât sezonul trecut”

După două săptămâni de la vizita ministrului Turismului în Costinești, problemele identificate de oficial sunt anunțate ca și rezolvate, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

„Situația este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce privește siguranța turiștilor. Așa ceva nu admitem în România!”, a fost concluzia ministrului.

Ilie Marinel, vicepreședintele Organizației Patronale RESTO Costinești susține că problemele s-au remediat.

”S-au remediat aproape toate deficiențele. Desigur, au fost niște cazuri izolate care, în mare parte, s-au remediat. Unele se vor mai remedia pe parcurs. La Costinești se muncește intens, mai ales că peste doar 9 zile, Costineștiul este gazda Festivalului “Beach, Please!”, festival aflat la a doua ediție, un festival la care sunt așteptate peste 50.000 de persoane. Așa că suntem mai pregătiți ca niciodată în ultimii 20 de ani. La Costinești, care are o capacitate estimată de 60.000 de locuri de cazare, gradul de ocupare este de peste 80%, iar în următoarele zile va continua să crească”, spune Ilie Marinel.

Controlul ministerial s-a lăsat cu o primă serie de măsuri de remediere necesare a fi implementate până la deschiderea sezonului estival. În caz contrar, avertiza ministrul Cadariu, “vom fi nevoiți să recurgem la retragerea clasificării turistice, care duce la sistarea activității economice a operatorilor de profil din stațiune”. Dar cum stau lucrurile acum?

Reprezentanții Patronatului Unităților de Cazare și Alimentație Publică din Costinești dau asigurări că stațiunea își va recăpăta aura de odinioară.

”Noi considerăm că va fi un sezon mai bun decât sezonul trecut. Costineștiul a devenit în ultimii ani din nou capitala distracției. Vreau ca toți ascultătorii să aibă garanția că la Costinești vor fi în siguranță și, desigur, se vor simți foarte, foarte bine. Vor avea o vacanță minunată”, spune Ilie Marinel.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. O hârtie rezolvă orice în România.

  2. Opaaa… probabil au început să vină sponsorizările la partid din partea operatorilor.