G4Media.ro

Kurzarbeit, programul flexibil de muncă, poate fi finanțat cu fonduri europene

Foto: Pexels.com

Kurzarbeit, programul flexibil de muncă, poate fi finanțat cu fonduri europene

Intenția guvernului de a introduce conceptul de muncă flexibilă (Kurzarbeit) poate fi susținută prin intermediul fondurilor europene, grație programului SURE lansat de Comisia Europeană. Mai precis, prin acest program pot fi decontate cheltuielile statelor membre cu anumite categorii de măsuri active, dar în special pentru măsurile de tip Kurzarbeit, potrivit unui comunicat al lui Hilde Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri liberali din București.

Opțiunea de muncă flexibilă înseamnă reducerea temporară a programului de lucru, iar asta ajută angajații din România, ajută companiile și în final ajută și economia națională.

„Programul de muncă flexibilă înseamnă că angajații se întorc la muncă, însă nu lucrează programul întreg de 8 ore, ci lucrează mai puțin, în funcție de nevoile angajatorului și de posibilitatea de a vinde produsele sau serviciile în piață. Astfel, angajatul poate munci 2, 3, 4 sau 5 ore, în funcție de context și de nevoie. Orele lucrate urmează a fi plătite de angajator, iar restul de până la 8 ore ar urma să fie acoperit de către stat”, arată Brandl.

Proiectul a fost anunțat de premierul Ludovic Orban, iar guvernul realizează acum setul de criterii de acceptare în acest program.

Programul se aplică în Germania de peste 100 de ani dar între timp a fost implementat și în majoritatea statelor europene. Dacă va implementa acest program, România va putea atrage bani europeni suplimentari, iar asta înseamnă că presiunea pe bugetul național va fi una minimă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. din comunicatul de presa lipseste insa cea mai importanta informatie. Programul SURE e unul prin care tarile UE pot primi imprumuturi nu granturi! Deci “fonduri” cu dobanda aproape 0% dar care trebuie rambursati!