G4Media.ro

Kuleba avertizează Uniunea Europeană că riscă să plătească de două ori costurile…

Kuleba avertizează Uniunea Europeană că riscă să plătească de două ori costurile pentru războiul din Ucraina, dacă nu vor fi oprite importurile de petrol și gaz din Rusia

Uniunea Europeană trebuie să oprească importurile de petrol şi gaz dinspre Rusia sau riscă să plătească de două ori pentru costurile războiului din Ucraina, a susţinut luni ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, la Bruxelles, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Înaintea unei reuniuni a miniştrilor de externe din UE, Kuleba a afirmat că, prin importurile sale de energie, blocul comunitar continuă ”să finanţeze maşina de război rusă, agresiunea şi atrocităţile ei”.

”A continua să cumpere gaz şi petrol din Rusia ar însemna pentru UE să plătească Rusiei pentru livrările de energie şi să-i furnizeze Ucrainei asistenţă financiară”, a spus şeful diplomaţiei ucrainene.

Referitor la impasul actual legat de o potenţială interdicţie UE asupra importurilor de petrol rusesc, Dmitro Kuleba a răspuns: ”Suntem toţi curioşi să vedem cum se încheie această saga”.

Comisia Europeană a fost mandatată să reanalizeze propunerea privind un embargou petrolier prezentată în urmă cu 12 zile şi trebuie să prezinte ”soluţii concrete” la obiecţiile ridicate de Ungaria şi alte state membre.

”Trebuie să reuşim acest al 6-lea pachet, lucrăm deja la al 7-lea”, a insistat ministrul de externe luxemburghez Jean Asselborn. El a avertizat că există şi alte ţări membre care sunt reticente faţă de impunerea unui embargou petrolier faţă de Rusia.

Slovacia, Republica Cehă, Bulgaria şi chiar Croaţia, extrem de rezervate în privinţa unui embargou, se ascund în spatele Ungariei, potrivit unui responsabil european.

Sursa foto: Gints Ivuskans / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Kuleba = SUA & co

 2. Nu doar că UE trebuie să blocheze importul a orice de la ruși, dar pe termen lung, ca strategie, statele UE, chiar după o ipotetica pace, nu ar trebui să mai facă comerț cu Rusia! In Rusia nu mai poți avea încredere, s-au autoexpulzat in Asia!

 3. propaganda nu ne spune si ca GRECIA s-a opus interzicerii transportului maritim de petrol

  si UE a abandonat ideea deci chiar si in cazul in care Ungaria ar fi de acord cu renuntarea la importul de petrol rusesc, Rusia va folosi in continuare nave Grecesti pt a trasnporta petrol in alte parti ale lumii

  • Îți ajung mai mi lil0gule, banii de postări sa îți iei o dacie din 1980 fabricata-n 2022!

   Hai ca în 2-3 ani o sa faceți focul în peșteră ca să va încălziți și-o sa vânați șobolani cu arcul!

  • 👍👍👍👍👍👍

 4. Sa vedeti ce o sa cumpere UE produse din China fabricate in Rusia. Toata treaba asta e de ochii lumii.

 5. De cate ori Alx grohaire ceva Yoyo isi baga degetul mare in c….l lui Alx.Dragoste mare.

 6. Stiti ce-i urez eu lui Kuleba? Nu pot sa zic ca intra CNA-ul!

 7. Acest Puleba are impresia ca dicteaza intregului UE. O viata avem…. Acu dupa doi ani de pandemie urmeaza scumpiri peste scumpiri. Nu mai sunt interesat de razboiul lor, vreau liniste si siguranta financiara. Daca nu se milogeau dupa arme in maxim cateva zile razboiul era terminat