G4Media.ro

Kremlinul susține că Washingtonul „demonizează” gruparea de mercenari Wagner

Sursa foto: OLIVER BUNIC / AFP

Kremlinul susține că Washingtonul „demonizează” gruparea de mercenari Wagner

Kremlinul a declarat vineri că Washingtonul „demonizează” de ani de zile organizația rusească de mercenari privați Wagner Group, în urma deciziei Trezoreriei americane de a desemna grupul drept o organizație criminală transnațională semnificativă, relatează CNN.

„Ieri nu a fost prima dată când am auzit astfel de declarații din partea Washingtonului care demonizează PMC (Private Military Contractor) Wagner. Acest lucru se întâmplă de mulți ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Astfel de declarații din partea Washingtonului sunt nefondate. Nu vedem niciodată argumente inteligibile”, a adăugat el.

Departamentul Trezoreriei SUA a desemnat joi Grupul Wagner, care este puternic implicat în războiul din Ucraina, drept o organizație criminală transnațională semnificativă și a impus o serie de sancțiuni unei rețele transnaționale care îl susține.

Departamentul Trezoreriei a impus, de asemenea, sancțiuni pentru activitățile sale ilicite din Republica Centrafricană, afirmând în declarația sa că „Grupul Wagner s-a amestecat și a destabilizat țări din Africa, comițând abuzuri pe scară largă privind drepturile omului și extorcând resurse naturale de la populația acestora”.

Peskov a declarat vineri că nu a existat „nicio dovadă sau confirmare” oferită publicului cu privire la afirmațiile privind implicarea grupului în Republica Centrafricană.

Departamentul de Stat al SUA a anunțat concomitent o serie de sancțiuni menite să „vizeze o serie de infrastructuri cheie ale lui Wagner – inclusiv o firmă de aviație folosită de Wagner, o organizație de propagandă a lui Wagner și companii de fațadă ale lui Wagner”, potrivit secretarului de stat american Antony Blinken.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Nu ăsta este adevărul?

  • Schizofrenia ruseasca nu cunoaste limite.
   Wagner ca orice PMC e o entitate ILEGALA pe legea ruseasca.
   Prigojin a combatut ani de zile informatiile ca ar fi patronul, mergand pana acolo incat sa-l hartuiasca prin tribunale pe fondatorul Bellingat, in jurisdictie UK, cu avocati britanici !! Acum e mandru de masina lui de tocat infractori iar promotorii razboiului din Rusia si pretutindeni ( inclusiv umilii lor troli autohtoni ) nu mai fac demult distinctia Wagner- armata.
   Ministerul Apararii din Rusia a decretat oficial recent ca Wagner nu este sub nici o forma asimilabila armatei ruse.

 2. 40000 din 50000 de wagneriți au murit doar la Soledar. Eficiență rusească, 80% morți.

  • Sa fim seriosi, este o exagerare absolut absurda, pur si simplu nu aveau cum sa supravietuiasca 20% dintre aia aruncati in primul val si apoi spalati pansati si aruncati din nou. Primii 50k si-au incheiat contractele si-au pus haine noi de plastic si au plecat spre casa (care nu a nimerit in incineratoarele alea care ard tot ce le cada in focar)

 3. Ce om normal la cap isi omoara “angajatii”? Si cati ar folosi barosul si cati se filmeaza? Wagneritii astia sunt niste monstri

 4. Normal ca americanii sunt suparati, le fac concurenta la Blackwater.

 5. Stai ca vin scursurile de Florin si Riki si va explica de ce le pute gura de la carii.

 6. Dar ce avem noi aici: cum adica, lumea sa demonizeze niste cr!m!nal! adliterram? Vai, dar cum se poate? Cr!m!nal!! sunt facuti tzari si presedinti in RuZZia!

 7. Casa alba va fi sparta ca o nuca si va arde impreuna cu tancurile Abrams.

 8. Washington ul demonizează însă câinii din Bahmut mâncă wagneri că nu i ridică nimeni.E un video unde un câine mânca bojoci de pușcăriaș rus.
  A doua armată a lumii din Lumea a Treia..

 9. Washington ul demonizează însă câinii din Bahmut mâncă wagneri că nu i ridică nimeni.E un video unde un câine mânca borjoci de pușcăriaș rus.
  A doua armată a lumii din Lumea a Treia..