G4Media.ro

Kremlinul admite că „mai este mult de lucru pentru a elibera” părțile…

Sursa foto: NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

Kremlinul admite că „mai este mult de lucru pentru a elibera” părțile anexate ale Ucrainei

Forțele ruse au „mult de lucru în față pentru a elibera” părți din estul și sudul Ucrainei pe care Moscova le-a revendicat ca fiind ale sale, a declarat Kremlinul, potrivit CNN.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că Rusia mai are de „eliberat” părți din regiunile Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie.

Comentariile sale au fost un ecou al președintelui rus Vladimir Putin, care a recunoscut că războiul din Ucraina va fi un „proces lung”.

Niciuna dintre aceste zone nu se afla pe deplin sub controlul Rusiei atunci când Moscova a pretins că le-a anexat după ce a organizat în septembrie așa-numitele referendumuri în care majoritatea a votat pentru a deveni parte a Rusiei.

Kievul și Occidentul au respins voturile ca fiind false și ilegale.

Ucraina a forțat trupele rusești să părăsească o mică zonă din provincia Luhansk, în timp ce luna trecută armata rusă s-a retras din toate părțile din provincia Herson pe care le controla pe malul vestic al fluviului Nipru, inclusiv din capitala provinciei, orașul Herson.

Întrebat dacă Rusia intenționează să încorporeze și alte teritorii în afara celor patru regiuni, Peskov a declarat că „nu se pune problema de așa ceva. Cel puțin, nu au existat declarații în acest sens”.

„Dar, cu toate acestea, există totuși mult de lucru pentru a elibera teritoriile; într-o serie de regiuni noi ale Federației Ruse există teritorii ocupate care trebuie eliberate.

Mă refer la o parte din Republica Donețk, precum și la ceea ce a devenit parte a Federației Ruse, iar apoi a fost reocupat de trupele ucrainene”, a mai explicat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. O sa le eliberati ca pe Republica socialista afganistan…

  2. In acele zone nu erau majoritari rusi care ii asteptau cu flori? Eu as zice ca nu, de le este asa de greu rusilor

  3. Păi, să-l întrebăm pe…moșul…biden !…E încă viu ???…