G4Media.ro

Kovesi a început consultările statelor membre pentru operaționalizarea Parchetului european / Germania…

Kovesi a început consultările statelor membre pentru operaționalizarea Parchetului european / Germania vrea să aibă 11 procurori europeni care să înceapă munca în noiembrie

Șefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kövesi, a început consultările cu țările membre privind numărul de procurori delegați europeni care vor face anchetele propriu zise și transpunerea regulamentului EPPO în legislațiile interne. Prima țară consultată a fost Germania.

Kövesi s-a aflat ieri la Berlin și a avut discuții cu parlamentarii din Bundestag, din comisiile pentru justiție și afaceri europene, cu secretarul de stat din Ministerul Justiției responsabil de EPPO, Christian Lange, și cu procurorul general federal, Peter Frank.

Potrivit unui comunicat al Bundestag, Kövesi a spus că trebuie să fie alocate resurse suficiente pentru operaționalizarea EPPO, un parchet european menit să combată frauda cu fonduri comunitare estimată la 50 de miliarde de euro anual.

Secretarul de stat din Ministerul Federal al Justiției și Protecției Consumatorilor, Christian Lange (SPD), a asigurat-o pe Kövesi că guvernul federal va face totul pentru a se asigura că EPPO își poate începe activitatea în noiembrie, așa cum a fost planificat și să acționeze eficient. ”Este de sperat că toate țările (membre al EPPO – n.r.) vor aloca procurori delegați și resurse bugetare suficiente. Republica Federală va pune la dispoziție 11 procurori”, a declarat oficialul german la întâlnirea cu Kövesi.

Astăzi, Kövesi se află la Paris pentru discuții similare cu oficialii francezi. Până în aprilie, șefa Parchetului european va merge pentru consultări în toate cele 22 de țări membre EPPO, inclusiv România. După centralizarea tuturor propunerilor, șefa EPPO va decide câți procurori delegați europeni va avea fiecare țară.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Hai mai repede ca „expira” TelDrumul si-l claseaza!

  2. Cu cit mai repede cu atit mai bine

  3. Prin Landsberg Am Lach sau Schongau ai trecut? La o cafea cu Carmen!

  4. Succes Codruța!!!!!

  5. Mult succes Dna. Kovesi. Aceasta a inceput activitatea in forta ,iar la Bucuresti , IJ , are o treaba cu Dna. Kovesi , ca a fost indisciplinata , cerandu-le procurorilor sa se implice in dosare de coruptie ale unor politicieni . Cica ” a dezonorat justitia ” spune CSM-ul.,asta care se ocupa de inventarierea dosarelor facute de DNA justitiabililor.