G4Media.ro

Klaus Iohannis, la dineul de gală oferit de Regele Felipe al VI-lea…

sursa foto: facebook/ Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, la dineul de gală oferit de Regele Felipe al VI-lea șefilor de state care participă la Summitul NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la dineul de gală oferit de Regele Felipe al VI-lea şi Regina Letizia în onoarea şefilor de stat şi de guvern care participă la Summitul NATO de la Madrid.

Şeful statului a fost însoţit la acest dineu de soţia sa, Carmen Iohannis, relatează Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri şi joi, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) de la Madrid.

Miercuri, şeful statului va lua parte la o primă reuniune formală a Consiliului Nord-Atlantic la nivelul şefilor de stat şi de guvern, având ca teme de discuţie războiul ilegal de agresiune al Rusiei contra Ucrainei, consecinţele acestuia şi continuarea asistenţei acordate Ucrainei, reuniune în deschiderea căreia va interveni şi preşedintele Ucrainei prin sistem de videoconferinţă.

În cadrul reuniunii vor fi abordate Noul Concept Strategic şi noile măsuri privind descurajarea şi apărarea.

„Astfel, în continuarea deciziilor de la Summitul extraordinar din 24 martie 2022, la reuniunea de la Madrid va fi conturată o postură a NATO revizuită, inclusiv pe Flancul Estic în integralitatea sa, pentru a face faţă provocărilor de securitate fără precedent cu care se confruntă NATO şi statele Aliate”, precizează un comunicat transmis AGERPRES.

Tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis va participa la o a doua reuniune formală a Consiliului Nord-Atlantic la nivelul şefilor de stat şi de guvern, cu participarea şefilor de stat şi de guvern din Australia, Finlanda, Japonia, Republica Coreea, Noua Zeelandă, Suedia, Georgia şi a preşedinţilor Consiliului European şi Comisiei Europene.

Liderii din statele membre NATO vor discuta, astfel, împreună cu partenerii cu aceeaşi viziune provocările şi ameninţările globale, inclusiv asertivitatea unor actori autoritari, precum şi articularea unei poziţii comune faţă de acestea, cu accent pe obiectivul prezervării şi consolidării ordinii internaţionale bazate pe reguli.

Joi, preşedintele României va lua parte la o a treia reuniune a Consiliului Nord-Atlantic la nivelul şefilor de stat şi de guvern dedicată provocărilor şi ameninţărilor din Vecinătatea Sudică, urmând a fi abordate progresele în lupta contra terorismului, modalităţile de asigurare a securităţii alimentare şi răspunsul la alte provocări provenite din Vecinătatea Sudică a Alianţei, precum şi posibilităţile de sprijin aliat pentru capacităţile de apărare ale partenerilor din Sud.

Sursa fotot: Facebook/Klaus Iohannis

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. SECURITATEA SI-A TRIMIS MARIONETA LA DINEU

 2. Sa ai pofta, profesore. Iti recomand ouale fierte moi si carnatii aia grosi si lungi, cam ce primesc românii de cand ai decis sa-ti dai arama pe fatza.

 3. Dulapul si noptiera sunt in vacanta din plictiseala

 4. Nevasta aia imbracata in roz,cu o coafura de nasa,arata oribil.

 5. Ferea ca a venit fomistu’ cu matracuca! Dottore Maciuca a ramas acasa?

 6. Alo, USR e aici?

 7. S-a băgat la o ciorbiță de burtă cu smântânică si ardei iute!! Mmmmm.

  Sta-ți-ar in gât savarina de la desert, trădătorule!🤮

 8. Mereu cu capra după el. Și-a plătit biletul sau e gratis, pe banii românilor?

  • Sa n-o confunde Felipe cu vreo bomboana sau o acadea roz bombon… Nici un pic de gust n-are, îi plac toaletele țipătoare și de prost gust.

 9. Ăsta când face pușcărie?

 10. Pai ,ne plimbam,acasă este bine totul ,ai noștri sunt la butoane,totul merge struna ,totul este roz ca rochia doamnei!

 11. Tot mandatul lui sa plimbat fără rost și inutil. România e ka un stat din Africa și el se plimba de 8ani încontinuu. Domnule iohanis ești cel mai slab și incompetent președinte din Europa. Cerete afara. Țara e la pământ și în dezastru. Lasă ne. Ești un om de care România nu are nevoie. Pardon rrromania. Asta e România lui iohanis :rrromania.

 12. un TRADATOR

 13. Carmen este pt noi
  Un fel de Leana 2.

 14. Ce comentarii „inteligente” și la obiect…