G4Media.ro

Kim Jong Un își schimbă titulatura, dar rămâne conducător absolut în Coreea…

Kim Jong Un își schimbă titulatura, dar rămâne conducător absolut în Coreea de Nord. Sora sa, eliminată din conducerea partidului unic

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost ales duminică secretar general al Partidului Muncitorilor, după ce în ultimii ani fusese preşedintele formațiunii unice, a anunţat luni agenţia oficială KCNA, citată de Agerpres. Congresul Partidului Muncitorilor a ales o nouă conducere care nu o include Kim Yo Jong, sora mai mică şi consilieră a lui Kim.

Potrivit analiştilor, această schimbare simbolică a titulaturii are ca scop consolidarea autorității dictatorului nord-coreean, în contextul în care Coreea de Nord suferă de o gestionare defectuoasă cronică a economiei sale şi este mai izolată ca niciodată din cauza coronavirusului. Kim Jong Un fusese ales preşedinte al partidului la precedentul congres, în 2016.

Al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord (WPK), care s-a deschis marţi la Phenian, a restabilit un secretariat – abandonat în 2016 – şi a modificat titulatura funcţiilor în cauză. Dictatorul nord-coreean a fost ales în unanimitate secretar general al partidului.

Coreea de Nord este mai izolată ca niciodată după ce şi-a închis frontierele în urmă cu un an, pentru a se proteja de răspândirea noului coronavirus, apărut în China, puternicul său vecin şi principal aliat.

Schimbarea de titulatură „este un alt mod indirect de a admite că planurile introduse în 2016 – inclusiv noul sistem al preşedintelui – nu au funcţionat cu adevărat”, a comentat Ahn Chan-il, cercetător la Institut mondial de studii nord-coreene de la Seul. (Foto: Kim Jong Un – sursa KCNA)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Economia comunista care sufera de ‘gestionare defectuoasă cronică’ e un fel de pleonasm. Orice economie comunista nu are cum sa fie gestionata bine pt ca nu exista stimulentele necesare alocarii optime a resurselor, in lipsa unor preturi libere si a porprietatii private!

  2. Nu inteleg cum va ajuta economia tarii schimbarea titulaturii de presedinte de partid in secretar general de partid…

    • Si Stalin a fost numai Secretar general al CPSU di URSS… dealtfel un model demn de urmat si de stanga autohtona. Dupa tezele din iulie Ceausecu a declansat o „epoca de aur” care a tinut pana la inceputul anulor ’80. Voi cand incepeti?

    • Stalin „un exemplu de urmat” doar pentru asistati social ce nu sunt in stare decat sa măture strazile si sa caste gura la Antena3.