G4Media.ro

Kievul afirmă că forţele ruse şi-au redus activitatea în Bahmut ca urmare…

Sursa Foto: war-evidence.mkip.gov.ua

Kievul afirmă că forţele ruse şi-au redus activitatea în Bahmut ca urmare a pierderilor suferite

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului de Est al armatei ucrainene, Serhii Cerevatîi, a declarat sâmbătă că în zona Bahmut se poate observa o „reducere a dinamicii” activităţii ruseşti din cauza numeroaselor pierderi suferite în bătălia pentru acest oraş din estul Ucrainei, transmite EFE, citată de Agerpres.

În ultimele zile au avut loc între una şi trei ciocniri pe zi, „mult mai puţine decât în lunile precedente”, a spus el, în declaraţii preluate de postul public „Suspilne”, şi a indicat că Moscova a pierdut peste o sută de oameni pe zi în respectiva zonă.

„Aceste declaraţii ale lui (Evgheni) Prigojin, oricât de mult s-ar lăuda, sunt în general o capitulare tacită a grupului criminal”, a apreciat Cerevatîi, referindu-se la anunţul şefului companiei de mercenari Wagner potrivit căruia unităţile sale din Bahmut vor fi înlocuite de trupe regulate ruseşti.

Acesta a mai declarat că, în unele poziţii, unităţile ucrainene au reuşit să avanseze între 350 şi 400 de metri în ultima zi.

În urmă cu o săptămână, Wagner a anunţat capturarea localităţii Bahmut, dar forţele ucrainene susţin că încă mai controlează o mică parte din suburbiile din sud-vestul oraşului.

Bătălia pentru Bahmut, în regiunea ucraineană Doneţk, a început în luna august a anului trecut, iar Kievul susţine că până în prezent a costat viaţa a aproximativ 100.000 de soldaţi ruşi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...