G4Media.ro

Kiev: Sute de persoane au participat la funeraliile tânărului militant ucrainean Roman…

Sursa foto: captura Nexta

Kiev: Sute de persoane au participat la funeraliile tânărului militant ucrainean Roman Ratuşnîi ucis în război

Sute de persoane au participat sâmbătă, la mănăstirea Sfântul Mihail cu Cupole de Aur din centrul Kievului, la funeraliile unui tânăr militant ucrainean ucis în lupte în estul Ucrainei, tânăr care a fost o figură emblematică a mişcării pro-europene Maidan, relatează Agerpres, relatează Agerpres, condorm AFP.

Roman Ratuşnîi a murit pe 9 iunie lângă Izium, în regiunea Harkov (Harkiv), unde forţele ucrainene luptă împotriva armatei ruse, care a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Sâmbătă dimineaţa, patru soldaţi au dus sicriul defunctului, salutat de mulţime, în prezenţa a numeroşi militari. Sicriul a fost depus la intrarea în mănăstire, unde a avut loc o ceremonie funerară.

Sute de persoane au asistat în tăcere la ceremonie, unele ţinând în mâini flori, alţii cu un drapel ucrainean pe spate.

Mulţimea urmează să se adune la mijlocul zilei de sâmbătă în Piaţa Independenţei (Maidan Nezalejnosti) şi sicriul va fi coborât în groapă la cimitirul Baikove, în sudul Kievului, unde sunt înhumate numeroase personalităţi ucrainene.

Plecat să lupte în rândurile armatei ucrainene, ca numeroşi alţi civili de la începutul agresiunii ruse, Roman Ratuşnîi a fost unul dintre primii studenţi care au protestat la sfârşitul lui 2013 în Piaţa Independenţei. Acele proteste au lansat mişcarea de protest proeuropeană Maidan, care a determinat retragerea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, în 2014.

Anunţarea, la începutul săptămânii, a morţii lui Roman Ratuşnîi, care era şi un celebru militant anticorupţie, a suscitat un val de reacţii pe reţelele sociale, printre care şi cea a legendei fotbalului englez Gary Linecker, care a redistribuit informaţia, scriind „tragic”.

sursa foto: captura Nexta

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. RIP. Una din zecile de mii de vieți risipite in van.

  • In van e risipita viata ta. Te crezi subliminal ? Copeicili vin la timp ?

  • Vin la timp doar daca obțin reply-uri de persoane fără minte. Ca tine.

  • @Stefane: da, viețile lor nu contează, sunt destui sa-i înlocuiască.

  • Oi fii si tu un prooroc rusofil,ai luat kremlina de la Teodosie Spagoveanu,inculpatul cel maret.
   Impresionant acest eveniment,în tristetea lui.Acest om,luptand cu daruire impotriva stapanirii oligarhilor,este un erou nu numai al Ucrainei,ci al tuturor celor care sufera nedreptatile si abuzurile regimurilor cleptocrate,provenite din comunism,care sunt din ce în ce mai sfidatoare,autoritare si corupte.