G4Media.ro

KFC, criticat în China pentru că ar încuraja risipa alimentară / Autoritățile…

Sursa foto: Unsplash / Aleks Dorohovich

KFC, criticat în China pentru că ar încuraja risipa alimentară / Autoritățile chineze încurajează populația să boicoteze o campanie promoțională lansată de lanțul de restaurante

Autorităţile chineze încurajează populaţia să boicoteze o campanie promoţională lansată de lanţul de restaurante KFC, apreciind că aceasta promovează risipa alimentară, un nou exemplu al unei mărci străine care are probleme în a doua mare economie a lumii, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Pentru a sărbători 35 de ani de când franciza KFC este prezentă în China, lanţul de restaurante a lansat recent o campanie promoţională de tip „mystery boxes”, împreună cu un retailer de jucării, care permite clienţilor să câştige figurine Dimoo la achiziţionarea anumitor meniuri KFC. Figurile au devenit atât de populare încât au declanşat o frenezie a achiziţiilor în rândul consumatorilor chinezi.

Într-un comunicat de presă publicat miercuri, Asociaţia pentru protecţia consumatorilor din China susţine că o singură persoană a cumpărat 106 meniuri KFC, pentru care a plătit 10.500 de yuani (1.650 de dolari), pentru a obţine astfel întreaga colecţie de figurine. De asemenea, alţi clienţi ai KFC au plătit alte persoane pentru ca acestea să mănânce meniurile suplimentare pe care le-au achiziţionat în săptămâna de la debutul campaniei sau pur şi simplu au aruncat la coş mâncarea, susţine Asociaţia pentru protecţia consumatorilor.

În mod frecvent, Guvernul chinez şi media oficială critică mărcile străine, afectându-le vânzările şi obligând directorii acestor companii să îşi ceară scuze. Cele mai recente cazuri au vizat firmele Canada Goose Holdings Inc., Mercedes-Benz, Walmart Inc.şi Intel Corp.

Guvernul condus de preşedintele chinez Xi Jinping a lansat în 2020 o campanie destinată reducerii risipei alimentare, o mişcare care a generat speculaţii cu privire la capacitatea Chinei de a-şi hrăni cei 1,4 miliarde de locuitori. Ulterior autorităţile de la Beijing au subliniat că ţara are suficiente rezerve de alimente.

Sursa foto: Unsplash / Aleks Dorohovich

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Ei promoveaza sau oameni disperati care cumpara ?

 2. Inseamna ca restaurantele chinezești nu arunca mâncare, nemaipomenit . Probabil clienții restaurantelor sunt forțați să mănînce tot.

 3. mare risipa de ulei si total nesanatos in bucataria chinezeasca

 4. in caz contrar, clientii prinsi cu KFC-ul vor fi considerati ca agitatori, colaboratori ai tarilor inamice, abonarea la culturile tarilor inamice …

  adica „Secesiunea, subversiunea, terorismul şi înţelegerea secretă cu puteri străine” , ca sa preiau dintr-un alt articol, de la capitolul incriminari pe viata in Hong Kong

 5. Am un caine care mananca doar de la KFC si a facut cancer de pancreas.
  In schimb chinezii mananca preparate din carne de caine la restaurant, si la desert carne de pisica.
  Pofta buna