G4Media.ro

Kelemen Hunor: Președintele Iohannis se implică în campania electorală, asta se vede,…

Kelemen Hunor: Președintele Iohannis se implică în campania electorală, asta se vede, eu nu spun o noutate

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți seară, la TVR, că președintele Klaus Iohannis se implică în campania electorală, ceea ce nu este bine.

„Rolul președintelui nu permite să ai parti-pris-uri, să nu fi echidistant. Rolul constituțional al președintelui înseamnă medierea, înseamnă implicare, dar implicare nu într-o parte sau în alta. Foarte puțini președinți au reușit, poate Constantinescu. Nici Băsescu nu a reușit, deloc. Nu reușește nici Iohannis. Vrea să fie opusul președintelui Băsescu dar nu cred că reușește. Da, se implică în campania electorală, asta se vede. Eu nu spun o noutate. Vede orice om care se uită la televizor sau care citește aceste mesaje. Nu e bine”, a declarat președintele UDMR.

Despre situația spitatelor din România după tragedia de la Piatra Neamț, Kelemen Hunor a declarat că descentralizarea este un lucru bun și că nu trebuie să se revină la ce a fost acum 10 ani:

„Noi am făcut un lucru corect: descentralizare. Pentru că totuși în acești 10 ani în majoritatea spitalelor autoritățile locale, autoritățile județene au investit mai mult decât Ministerul Sănătății în cei 20 de ani dinainte. Este o altă greșeală să spui că descentralizarea este de vină și că totul trebuie să meargă înapoi la Ministerul Sănătății. Este o greșeală uriașă. Pentru că în 20 de ani s-a demonstrat, și de asta s-a trecut la descentralizare, că guvernul, Ministerul Sănătății, nu poate gestiona, conduce toate spitalele din România. E o țară mare, o țară cu diverse regiuni cu distanțe uriașe. Centralizarea nu este o modalitate”, a mai declarat președintele UDMR.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. De unde pana unde are vreo legatura cresterea economica a lui Comte, pacea fie cu el, cu socilogia?

  2. Parol? Nu ma-nebuni! Auzi Soro! O TARA MARE, CU DIVERSE REGIUNI, CU DISTANTE URIASEEEE….
    NORMAL ..ARE DREPTATE OMU’..DACA FACI 14 ORE CU TRENUL DIN BUCURESTI PAN’LA SATU-MARE, ..E LUNGA TARA, ..BA, E DREAPTA…??!!
    S’avem pardon, cum le zice dumnealui mai Rar…

  3. Tot un președinte jucător.

  4. UDMR ramane „un PSD al maghiarilor”, cu care sefii PNL au declarat ca vor face coalitie de guvernare…

  5. Udemeristii se agita fiindca abia acum si-au dat seama ca dupa alegerile parlamentare vor ramane la peluza la brat cu PSD-ul iubit.Sunt curios cate vor mai lua in judetele din sud?

  6. Udemeristii se agita fiindca abia acum si-au dat seama ca dupa alegerile parlamentare vor ramane la peluza la brat cu PSD-ul iubit.Sunt curios cate voturi vor mai lua in judetele dim sud

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.