G4Media.ro

Kelemen Hunor, după o întâlnire cu Viktor Orban pe tema alegerilor europarlamentare:…

Kelemen Hunor, după o întâlnire cu Viktor Orban pe tema alegerilor europarlamentare: UDMR va avea sigur mesaje politice comune cu cele ale FIDESZ/ Orban, așteptat în vizită în Transilvania la începutul lunii mai

Premierul maghiar, Viktor Orban, s-a întâlnit, luni, 1 aprilie, în Budapesta, cu președinții partidelor comunităților maghiare din afara Ungariei, partide membre ale PPE. Orban, alături de vicepremierul Semlyen Zsolt, Kelemen Hunor (președinte UDMR), Menyhart Jozsef (MKP – Slovacia) și Pasztor Istvan (VMSZ – Serbia) au discutat despre proiectele de dezvoltare economică dar și despre campania electorală pentru alegerile europarlamentare, transmite hvg.hu

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pentru hvg.hu că, întâlnirea a fost mai mult decât o consultare, s-a discutat și despre o campanie comună cu premierul Ungariei, în cadrul căreia Viktor Orban va face o vizită în Transilvania, la începutul luni mai.

„UDMR va avea sigur mesaje politice care sunt în comune cu cele ale FIDESZ-lui” – a arătat Kelemen, care a confirmat că s-a discutat și despre programul de dezvoltare economică cu Orban.

La întrebarea dacă UDMR va urma din solidaritate FIDESZ în cazul în care acesta din urmă va fi exclus din PPE, Kelemen a precizat că acest subiect nu este pe ordinea de zi. Potrivit lui Kelemen, actuala dezbatere (situația FIDESZ în PPE) trebuie scoasă de pe ordinea de zi, pentru că nu aduce voturi, iar acum Bruxelles are nevoie de un PPE puternic, care trebuie să rămână așa și după alegeri.

„Chiar și așa, declarațiile lui Jean-Claude Juncker nu pot fi lăsate neobservate”, a declarat Kelemen făcând trimitere la declarațiile președintelui Comisiei Europene potrivit cărora naționalismele asemănătoare celor lui Orban Viktor și respingerea altora, pot conduce la războaie.

Chiar și în situația actuală, Kelemen ia în calcul ca primă variantă de lucru rămânerea FIDESZ în PPE după alegerile din mai, dar președintele UDMR recunoaște că nu este o sarcină ușoară menținerea unității celui mai puternic, mare și divers partid din UE.

Transformarea și schimbare nu înseamnă o atitudine anti UE, a subliniat președintele UDMR, potrivit căruia, UE nu are o altă alternativă. (Sursa: hgv.hu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. UDMR e o grupare infractionala = Magyar PSD.
  Scopul: distrtugerea Rom ca stat unitar, autonomie teritoriala, stat multinational si lb maghiara lb oficial de stat.

 2. Asta. V Orban, se plimba prin Romania ca Voda prin loboda, cu ajutorul partidului tradator UDMR. Tradator si pentru ca considera capitala la Budapesta, de la Bucuresti doar incaseaza substantialele indemnizatii de parlamentari.
  Si aceasta alegere de a lupta alaturi de FIDESZ, fara a tine cont fe interesele Romaniei, care nu intra in calculele loreste o tradare sfidatoare.
  Dar, Romania e un sat fara caini. Asa ca… lupii si vulpile fac ce doresc.

  • Păi nu e UDMR sustinator al gruparii de infractori PSD+ALDE? Tot ce fac, fac în dulce cârdășie cu găștile autohtone de hoti, urmasele ale FSN=PCR

 3. Alex are dreptate!UDMR este în afara legii,nerespectand Constitutia – nefiind înregistrat ca partid politic;are in program destructurarea statului roman;vrea autonomie pt Tinutului secuiesc,iar la ultimul recensămînt s’a înregistrat 392 că cetățeni secui…iar asta este un atac la statul national unitar român ,fapt neadmis de c.Bruxelles smd

 4. Kelemen Hunor are bășici la buze de atâta pupat în dosul extremiștilor unguri . Un trădător de cea mai joasă speță care militează pentru segregare etnică. Un vândut ținut în brațe de partide naționaliste ungare care au un singur vis și o singură dorință: ruperea teritorială a României… Iar el, le face jocul…

 5. Romani , dati de pamint cu aceasta organizatie miseleasca .

  • Pe blogul dizolvareaudmr.blogspot.com aveti model de contestatie la participarea membrilor udmr la europarlamentarele 2019, care trebuie introdusa pana pe 12 aprilie 2019 si model de cerere de interventie in procesul 13776/302/2018 deschis la Jud. Sect. 5 pentru dizolvarea udmr. Deci, lasati comentariile si treceti la fapte, daca vreti sa dati de pamant cu tradatorii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.