G4Media.ro

Kelemen Hunor, despre Roşia Montană: Eu cred că în acest moment este…

Kelemen Hunor, despre Roşia Montană: Eu cred că în acest moment este aproape imposibil să retragi dosarul/ Responsabilitatea noastră este să avem un plan viabil pentru comunitatea de acolo, nu pentru patrimoniu

Vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat, miercuri, că în acest moment este aproape imposibil să retragi dosarul de includere a sitului Roşia Montană în patrimoniul UNESCO. Liderul UDMR consideră, însă, că responsabilitatea este mai mult faţă de comunitatea de acolo şi nu faţă de patrimoniu. ”Poţi să te duci două săptămâni vara, să mai bei o bere, dar asta nu salvează zona”, a afirmat vicepremierul.

”Eu permanent am fost pentru protecţia patrimoniului cultural (…) Sunt în continuare pentru păstrarea a ceea ce este unicat, mai ales galeriile romane şi medievale. Eu cred că în acest moment este aproape imposibil să retragi dosarul. UNESCO nu oferă protecţie în plus, legea naţională oferă protecţie. Cei care spun că UNECO oferă protecţie, vă mint. Cei care spun că UNESCO dă bani, vă mint”, a afirmat, miercuri seară, Kelemen Hunor, întrebat despre Roşia Montană.

Vicepremierul afirmă că în acest moment nu există un plan alternativ pentru acea zonă

”Responsabilitatea noastră este să avem un plan viabil pentru comunitatea de acolo, nu pentru patrimoniu. Poţi să restaurezi monumentele istorice, ok. Poţi să te ocupi de arheologie cu foarte mulţi bani, ok, dar dacă oamenii pleacă de acolo şi nimeni nu va sta… Poţi să te duci două săptămâni vara, să mai bei o bere, dar asta nu salvează zona”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Acesta a precizat că nu s-a luat o decizie, întrucât premierul Florin Cîţu nu a participat la discuţie.

sursa foto: Alba24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Acceptam spaga in euro, forinti, dolari. Care da mai mult?

  2. Noi luat șpaga acum mult ani. Luat din nou acum. Noi tinem cuvant dat deci Rosia Montana trebe facut cianur. Dezvoltare zona.

  3. Aurul din pamant nu are nicio valoare. El trebuie minat si vandut ca sa facem autostrazi!

  4. E greu de înțeles cum de există alte comunități care nu au aur de exploatat!
    Și mai greu, de ce au plecat milioane de români din tot felul de locuri din țară.
    Dar e foarte sigur că dacă va fi făcut minerit cu cianuri la Roșia Montană Guvernul României își va fi îndeplinit rolul pe lume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.