G4Media.ro

Kazahstan ia în considerare posibilitatea de a începe să livreze petrol Germaniei

Sursa: News.ro

Kazahstan ia în considerare posibilitatea de a începe să livreze petrol Germaniei

Compania națională kazahă KazMunayGas (KMG) ia în considerare posibilitatea unui transport, de probă, de petrol în Germania, potrivit site-ului operatorului. Petrolul kazah va fi exportat prin conducta Drujba către o rafinărie de petrol din Schwedt, în estul Germaniei (statul federal Brandenburg), transmite publicația Akipress, citată de Rador.

Rafinăria are o capacitate anuală de peste 10 milioane de tone de țiței și furnizează combustibil către Berlin și o mare parte din estul Germaniei.

Problema proviziilor a fost discutată de președintele consiliului de administrație al KazMunayGas, Magzum Mirzagaliyev, cu secretarul de stat din Ministerul Federal pentru Afaceri Economice al Germaniei, Michael Kellner, și cu deputatul Bundestagului, Christian Gehrke.

„Deputatul Bundestagului și-a exprimat interesul pentru aprovizionarea stabilă cu materii prime din Kazahstan prin conducta petrolieră Drujba. Șeful KMG a confirmat posibilitatea de a exporta petrol kazah în Germania prin această conductă, dar a remarcat necesitatea rezolvării problemelor contractuale și tehnice”, se arată în comunicat.

Mirzagaliyev a explicat că volumele de export de petrol sunt furnizate printr-un singur comerciant de sistem, KMG Trading, către rafinăriile companiei din România, iar restul este vândut prin contracte pe termen lung.

Cu toate acestea, KazMunayGas ia în considerare posibilitatea unei livrări, de probă, de petrol în Germania încă din ianuarie 2023, în conformitate cu instrucțiunile președintelui Kassym-Joomart Tokayev.

Ministerul german al Economiei a raportat anterior că rafinăriile din Schwedt și Leuna nu vor cumpăra petrol din Rusia anul viitor, dar și-au rezervat capacități în Kazahstan. (Traducerea: Cristina Zaharia)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Rusia va da Kazahstanului petrol mai ieftin si acesta il va da UE la preț plafonat. Pierzătoare: Ciolovecia care ia mai puțini bani, saaaaaaau Kazahstan dă petrolul lui si Rusia il arde degeaba ca pe gaz si in cazul ăsta ghiciți cine-i pierzătoare, da, ati intuit corect, Ciolovecia!😏

    • Nici macar asa…Kazahstanul are rezerve mari de petrol, tocmai de aia nu a fost de acord cu Putin si invazia Ucrainei pentru ca vrea sa castige Europa ca si client.