G4Media.ro

Kabosu, câinele-vedetă al internetului și emblema „Dogecoin”, a murit / „Era cel…

Sursa foto: Unsplash / Kanchanara

Kabosu, câinele-vedetă al internetului și emblema „Dogecoin”, a murit / „Era cel mai popular câine al epocii moderne”, o „Mona Lisa a internetului”

Kabosu, un câine din rasa japoneză Shiba Inu a cărui fotografie a devenit un „meme” celebru pe internet și care a inspirat logo-ul criptomonedei „Dogecoin”, popularizată de miliardarul Elon Musk, a murit vineri în Japonia, a anunțat proprietarul său, relatează AFP, citat de France 24.

„A murit în liniște, ca și cum ar fi dormit, în timp ce o mângâiam”, a declarat Atsuko Sato pe blogul său, mulțumind fanilor câinelui său din întreaga lume.

În decembrie 2022, CNN scria că Kabosu era grav bolnav de leucemie și alte afecțiuni ale ficatului.

Totul a început în 2010, când aceasta a postat pe blogul său o fotografie cu câinele ei, așezat pe o canapea, cu un aer poznaș și cu picioarele din față încrucișate.

Acest clișeu nevinovat a generat apoi un fenomen de amploare pe internet: „Doge meme” (nume derivat probabil din cuvântul „dog”, care înseamnă câine în limba engleză), unde nenumărați internauți i-au distribuit imaginea sau pe cele ale altor shiba inu pentru glume pe forumuri online precum Reddit.

În același spirit, în 2013 a fost creată o criptomonedă numită dogecoin. Aceasta, la rândul ei, a devenit foarte populară, mai ales după ce Elon Musk și-a făcut publică pasiunea pentru ea.

Individual, dogecoin valorează foarte puțin (în jur de 16 cenți), dar cum această criptomonedă este abundentă, capitalizarea sa totală cântărește în jur de 23 de miliarde de dolari.

„Dogecoin este cel mai popular câine al epocii moderne”, este „Mona Lisa a internetului”, a declarat recent pentru AFP unul dintre fanii necondiționați ai fenomenului.

Întrucât Kabosu fusese adoptat dintr-un adăpost, vârsta sa exactă era un mister. Doamna Sato, care a acordat un interviu pentru AFP în urmă cu câteva săptămâni, crede că avea în jur de 18 ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...