G4Media.ro

Justiţia ucraineană a îngheţat proprietăţile deţinute de Petro Poroşenko / Fostul președinte…

Sursa foto: Facebook / Petro Poroșenko (Петро Порошенко)

Justiţia ucraineană a îngheţat proprietăţile deţinute de Petro Poroşenko / Fostul președinte al Ucrainei este anchetat pentru acuzații de înaltă trădare / El ar fi finanțat separatiștii susținuți de Rusia

Justiţia ucraineană a îngheţat proprietăţile deţinute de fostul preşedinte Petro Poroşenko în cadrul unei anchete oficiale asupra unor acuzaţii de presupusă înaltă trădare vizându-l pe fostul şef de stat, a anunţat joi Procuratura Generală, citată de Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit procurorilor ucraineni, Poroşenko a fost implicat în finanţarea separatiştilor susţinuţi de Rusia în estul Ucrainei în 2014-2015. El respinge acuzaţiile.

„Instanţa a decis să sechestreze bunurile suspectului, care îi aparţin în virtutea dreptului de proprietate”, se arată într-un comunicat al procuraturii generale.

Luna trecută, procurorii au cerut unui tribunal ucrainean arestarea lui Poroşenko cu posibilitatea unei cauţiuni stabilite la 1 miliard de grivne (37 milioane dolari SUA).

Poroşenko, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni ai Ucrainei, nu s-a aflat în Ucraina de la sfârşitul lunii decembrie şi nu a comentat încă asupra hotărârii. El a spus că intenţionează să se întoarcă în Ucraina la 17 ianuarie.

Aliaţii lui Poroşenko au declarat că confiscarea bunurilor este rezultatul răzbunării personale a preşedintelui Volodimir Zelenski.

„Un preşedinte slab (…) foloseşte urmărirea manuală, investigaţia manuală şi justiţia manuală pentru a pedepsi adversarii”, a declarat Volodimir Ariev, un parlamentar din partidul politic al lui Poroşenko, după decizia instanţei.

„Această decizie ilegală agravează criza politică în ţară”, a scris Irina Geraşcenko, un alt parlamentar din partidul lui Poroşenko, pe Facebook.

Sursa foto: Facebook / Petro Poroșenko (Петро Порошенко)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Vai! Nu vom mai avea bomboane și ciocolata Roshen!