G4Media.ro

Jurnaliștii de la New York Times organizează o grevă istorică de 24…

Sursa Foto: G4Media.ro

Jurnaliștii de la New York Times organizează o grevă istorică de 24 de ore, după ce conducerea și sindicatul nu au ajuns la un acord privind creșterile de salarii

O grevă de 24 de ore la The New York Times, o demonstrație istorică la care sunt așteptați să participe peste 1.100 de angajați, începe joi la miezul nopții, după ce conducerea și sindicatul care îi reprezintă pe angajați nu au reușit să ajungă la un acord pentru un nou contract după mai bine de un an și jumătate de negocieri, transmite CNN.

Este prima grevă a angajaților The New York Times în ultimii 40 de ani.

Greva are loc în condițiile în care patronatul și sindicatul rămân în dezacord în legătură cu salariile, pe fondul disponibilizărilor și reducerilor din întreaga industrie media din SUA.

„Este dezamăgitor faptul că se iau măsuri atât de drastice, având în vedere angajamentul clar pe care l-am arătat pentru a negocia un contract care să le ofere jurnaliștilor de la Times creșteri salariale substanțiale, beneficii de top pe piață și condiții de lucru flexibile”, a declarat Meredith Kopit Levien, președinte și director executiv al The Times, într-un e-mail trimis miercuri seară companiei.

Actul de protest, care nu a mai fost pus în scenă de angajații ziarului de decenii, va lăsa multe dintre redacțiile importante ale acestuia fără personal, creând o provocare pentru organizația de știri.

Un director executiv de la The Times a declarat miercuri pentru CNN că oprirea lucrului va crea cu siguranță dificultăți. Dar, a spus executivul, conducerea s-a pregătit pentru acest moment și s-ar putea baza pe alte resurse ale ziarului, cum ar fi personalul internațional care, în mare parte, nu face parte din sindicat, pentru a umple golurile.

Unii angajați ai The Times au mers până într-acolo încât miercuri și-au îndemnat cititorii să nu consume conținutul publicației în timpul grevei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. La cat a decăzut ziarul NYT la fel ca CNN, au ajuns sa aibă credibilitatea OTV. Mai vor si salarii nări cabd ii canta in struna lui Biden di au ascuns scandalul cu laptopul lui Hunter, influențând alegerile prin ce surparea adevărului.