G4Media.ro

Judecătorii Tribunalului București nu au mai așteptat dezlegare de la Instanţa supremă…

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Judecătorii Tribunalului București nu au mai așteptat dezlegare de la Instanţa supremă şi au închis dosare de mare corupţie pentru prescrierea faptelor

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au dispus recent încetarea procesului penal în două dosare de mare corupţie, fără a mai aştepta dezlegare de la Instanţa supremă pe o chestiune de drept legată de retroactivitatea deciziilor Curţii Constituţionale în ce privește prescripţia faptelor, transmite Agerpres.

Pe 25 octombrie, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să se pronunţe asupra unei probleme ridicate de mai multe instanţe din ţară, în legătură cu aplicarea deciziei CCR privind prescrierea faptelor. Instanţele au solicitat Înaltei Curţi să stabilească dacă deciziile CCR privind prescripţia retroactivează pe principiul legii penale celei mai favorabile.

Alte instanţe au trecut direct la aplicarea deciziei CCR şi au dispus încetarea unor procese de corupţie.

* Tribunalul Bucureşti a decis încetarea procesului penal împotriva membrilor fostei conduceri a Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, în două cauze conexate privind acordarea frauduloasă a unor contracte din bani publici cu prejudiciu de peste 14,5 milioane lei, pe motiv că faptele de care erau acuzaţi inculpaţii s-au prescris, potrivit Agerpres. DNA solicitase instanţei ca decizia în acest dosar să fie amânată până în luna octombrie, în aşteptarea unei hotărâri a Înaltei Curţi, însă magistraţii au respins solicitarea procurorilor.

Astfel, instanţa a decis încetarea procesului penal în cazul Oanei Mihaela Alexandrescu-Duca, fost director economic al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), Dan Romulus Şerban, fost preşedinte al CoNAS, şi fostul director juridic Aracsia Magdalena Benţia. Iniţial, Oana Mihaela Alexandrescu-Duca primise o condamnare de 5 ani închisoare, sub acuzaţia că a primit o mită de 1,5 milioane de lei de la reprezentanţii a două firme de prestări servicii. Condamnarea a fost anulată de Curtea de Apel Bucureşti, dosarul s-a întors la Tribunalul Bucureşti, pentru ca apoi un judecător să constate că faptele s-au prescris.

Separat, Oana Mihaela Alexandrescu-Duca a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, alături de fostul preşedinte şi fostul director juridic al CoNAS, în legătură cu acordarea la preţuri supraevaluate a unor contracte de prestări servicii, prejudiciul în acest caz fiind de peste 13 milioane lei.

Un alt dosar închis de Tribunalul Bucureşti pe motiv că faptele s-au prescris se referă la fosta conducere a Poliţiei Locale Bucureşti, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu.

Este vorba de Ion Ţincu, la data faptelor director al Direcţiei Generale de Poliţie Locală Bucureşti, şi alţi patru foşti şefi de servicii din cadrul acestei instituţii: Mihaela Cărnaru – Serviciul Buget Financiar, Gabriel Florin Andrei – Serviciul Achiziţii Investiţii, Carmen Gabriela Barbu – Serviciul Juridic şi Camelia Ionescu – Serviciul Contabilitate.

Concret, foşti şefi ai de la Poliţia Locală Bucureşti erau acuzaţi de DNA că, în perioada 2010 – 2011, au încheiat două contracte cu o firmă privată, prin care au fost externalizate, în mod nelegal, serviciile de patrulare, intervenţie, constatare contravenţii şi aplicare sancţiuni.

Practic, „bodyguarzii” unei firmei private au fost asimilaţi agenţilor de la Poliţia Locală din Primăria Capitalei, aceştia aplicând ilegal 3.317 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 4,6 milioane lei.

Unul dintre beneficiarii acestei decizii este fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, eliberat din închisoare după ce a executat o parte din condamnarea de 5 ani închisoare pentru trafic de influenţă. De asemenea, Adrian Mititelu, patronul formaţiei de fotbal U Craiova 1948, a obţinut suspendarea executării unei pedespe de 3 ani închisoare pentru evaziune fiscală, el fiind eliberat din penitenciar.

Alţi inculpaţi care ar putea beneficia de această prevedere sunt Elena Udrea, Ioana Băsescu, Nelu Iordache sau fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, potrivit Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Și voi vreți în Schengen!

 2. Slugile plătite cu pensii speciale uriașe trebuie să presteze 😂😂😂
  Dormiți liniștiți gașca de banditi PCR-USL veghează ! 😂

 3. Greșești omule. Nu TOȚI ROMÂNII suntem la fel!
  Nici acasă, nici în străinătate. Nu mai GENERALIZA, nu suntem toți la fel.

 4. Deci gata, s-a prescris? Deci sunt nevinovati? Acum pot ei sa dea in judecata statul roman pentru degradarea imaginii, pentru privare de libertate si altele? Buuuun.

 5. Foarte bine , dosarele se fac la timp nu se tin la sertare… ca sa fie scoase cand e nevoie … gata cu santajul…din momentul asta sa inceapa sa munceasca si justitia sa se faca cum trebuie…

 6. bravo. bravo. urmatoarea revolutie stim unde’o sa mergem, stim cine o sa fuga cu elicopterele… felicitari… spaga curge? merge? viloaie? mina in mina cu mafia roma(na)?
  judecatori cocalari manelisti

 7. CAT ZEL, CAT ZEL! TOVARASII LOR DIN „justitia” DE LA bucuresti VOR FI DECORATI ?

  SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT SI NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM justitia CA SA AVEM TOATA PUTEREA”

 8. PARTIDUL: INCA UN RAND DE PENSII SPECIALE LA TOVARASII magistrati ! INCA O DUBLARE ! INCA O LEGE DE MARIRE A PRIVILEGIILOR.
  TOVARASUL LOR predoiu LE ARE PREGATITE.

 9. „George Constantin Păunescu, reales preşedinte al Uniunii Generale a Industriașilor din România”

  AUTORUL INGINERIILOR FINANCIARE CONTINUA… E INCA IN PUTERE…

  SE PREGATESTE O NOUA BANCA. DE DEZVOLTARE A… UN NOU „bancorex” ?

 10. VALERIU NICOLAE:
  „De câteva luni, fac cercetări în mediul academic de la noi. Am găsit un număr foarte mare de foști milițieni, ofițeri de armată sau de securitate cu cariere incredibile în mediul academic după 1989. Este și cazul domnului Gheorghe Bică, fost ofițer de miliție înainte de Revoluție, astăzi multiplu doctor în științe, profesor universitar și prorector al Universității Spiru Haret. Ne întoarcem în timp: pe 16 mai 2006, Gazeta de Sud publica un articol magnific despre domnul și doamna Bică, sub titlul: „Profesioniști și familiști convinși”. Faptul că articolul nu este semnat nu mai contează, că doar Gazeta de Sud era o minunăție de ziar controlată de frații Păunescu. Iar domnul Gheorghe Bică era prieten cu George Păunescu. În perioada în care bubuia traficul de combustibil către Serbia aflată sub embargo, perioadă în care domnul Păunescu investea în porturi la Dunăre și avea un incredibil succes financiar, domnul Bică era șeful poliției ultimului port la Dunăre înainte de Serbia, Calafat. Dar s-o luăm cu începutul.
  Citeşte întreaga ştire: Milițieni de ieri, profesori universitari de azi. În timp ce conducea Poliția din Calafat, făcea și două facultăți în paralel. Au urmat două doctorate”

  EHEI CUM SE LEAGA ELE TOATE…

  CORUPTIA – POLITICA DE STAT. COMUNISTII SUNT CEI MAI MARI HOTI DIN ISTORIE.

 11. Cei mai corupți din România, JUDECATORI,AVOCATI și toata cohorta de juriști,nimeni nu ar mai fura dacă indivizii mai sus enumerați și-ar face treaba.Oricum nu contează regimul,comunist,capitalist,mediaval,un singur adevăr primează de la început : DICTATURA OMULUI BOGAT..

 12. CCR a dat bomba cu prescrierea tocmai pentru a elibera politicienii corupti. Judecatorii CCR impreuna cu politicienii de varf din Romania, nu se multumesc prin salariile colosale si pensiile speciale care indatoreaza an da an Romania. Ei vor sa si fure linistiti, fara sa-i deranjeze DNA sau DIICOT. De aici a plecat si eliminarea doamnei Kovesi. Ne trezim?