G4Media.ro

Judecătorii sibieni continuă protestul împotriva OUG 7: Suspendă ședințele de judecată timp…

Judecătorii sibieni continuă protestul împotriva OUG 7: Suspendă ședințele de judecată timp de o oră săptămâna viitoare de luni până joi / VIDEO Și magistrații clujeni protestează din nou

Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Sibiu, întrunită pe 15 martie, a hotărât cu majoritate de voturi suspendare ședințelor de judecată în perioada 18 – 22 martie 2019, în intervalul orar 10:00 – 11:00, ca formă de protest împotriva dispozițiilor OUG 7 / 2019 și împotriva menținerii în vigoare a acestui act normativ, anunță Judecătoria Sibiu într-un comunicat.

Potrivit sursei citate,  în cursul zilei de vineri, la ora 13:00, o parte din judecători va organiza un protest tăcut în faţa instanţei de judecată.

Magistrații au protestat în mai multe instanțe din țară după adoptarea OUG7, solicitând abrogarea integrală a textului. Guvernul a modificat OUG 7 prin altă ordonanță de urgență, dar prevederile referitoare la Secția Specială, care îi acordă o mai largă autonomie în raport cu procurorul general, au rămas în vigoare. Magistrații solicită, între altele, desființarea secției speciale, pe motiv că le-ar putea afecta independența.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să analizeze posibilitatea sesizării CCR în vederea soluționării conflictului juridic între Guvern, pe de-o parte, Parlament, CSM și Ministerul Public pe de altă parte, conflict determinat de modalitatea în care Guvernul a modificat legile justiției prin OUG 7.

De asemenea, o delegaţie formată din 30 de judecători şi procurori, de la toate instanţe de toate nivelurile din întreaga ţară, vor merge în data de 4 aprilie la Bruxelles pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, căruia îi vor expune motivele protestului magistraţilor români.

Între timp, la Cluj Napoca magistrații au ieșit din nou în stradă, în fața Curții de Apel, pentru a protesta împotriva OUG 7. ”Justiția pedepsește corupția. Nu invers”, este scris pe unul dintre bannerele purtate de magistrații clujeni.

 

 

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.