G4Media.ro

Judecătorii din Pașcani îi recomandă unui polițist să ia lecții de caligrafie…

Sursa foto: IPJ Vâlcea

Judecătorii din Pașcani îi recomandă unui polițist să ia lecții de caligrafie / Procesul verbal întocmit de acesta a fosta atacat în instanță, fiind considerat ilizibil

Unui polițist i s-a recomandat oficial să urmeze cursuri de caligrafie de către judecătorii Tribunalului Pașcani după ce unul dintre procesele verbale completate de acesta a fost atacat de un șofer pe motiv că era absolut ilizibil, relatează Ziarul de Iași. Judecătorii au reușit totuși să-l descifreze și au respins cauza moldoveanului.

Alexandru C. fusese sancționat pentru că ar fi depășit limita legală de viteză şi pentru că ar fi încălcat marcajul longitudinal continuu dintre sensurile de mers. Primise o amendă de 1.450 lei și i se ridicase permisul de conducere în vederea suspendării. Șoferul semnase procesul-verbal, dar cu mențiunea „nu recunosc”. Ulterior, el s-a adresat Judecătoriei Pașcani, cerând declararea nulității procesului-verbal, printre altele pentru că descrierea faptei și temeiul legal al amenzii erau indescifrabile.

Judecătorii au reușit totuși să descifreze documentul.

„Instanţa constată că deşi agentul constatator nu are o scriere caligrafică, chiar dimpotrivă, se pot stabili menţiunile completate olograf de acesta. Se va reţine că procesul-verbal este lizibil. Se recomandă însă ca agentul constatator să depună mai multe eforturi în sensul completării a proceselor-verbale pe care le întocmeşte cu o mai mare atenţie”, au menționat judecătorii.

Cu privire la problema de fond, magistrații au avut la dispoziție înregistrarea video făcută de polițiști.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. In Israel amenda îți este tipărită pe terminalul din autospeciala poliției, și apoi listată.La noi, țară evoluată cu pretenții de UE și Schengen, se lucrează ca-n lumea a 3 a…dar de…domnul judecător cu salariu de 24000 lei pe lună și două grefiere de ședințe, poate emite înțelepciune, că el știe caligrafie…Dar de medici ce spuneți, ar trebui sa ia lecții de caligrafie că eu nu înțeleg ce scriu .

  2. Ăla nu știa să scrie frumos, voi nu știți să scrieți corect. In titlu la această oră (8 AM) aveți formularea: „a fosta atacat”. Și vreți cineva sa vă creadă orice ați scrie?

  3. Ca si in cazul medicilor.intelege cineva ce scriu?

  4. Ba da a dreaq carnea și gura pe voi. A încercat cineva să descifreze ce scrie un medic?

  5. Știți când are polițistul creierul cat o nuca? Vara când se dilata!