G4Media.ro

44 de judecători de la Curtea Supremă cer abrogarea OUG 7: Există…

Foto: Înalta Curte de Casație și Justiție / Sursa: site oficial

44 de judecători de la Curtea Supremă cer abrogarea OUG 7: Există ”riscul îngrijorător al nesocotirii independenței magistraților”

44 de judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (din circa o sută) cer într-un comunicat de presă publicat de Juridice.ro abrogarea OUG 7 /2019. Judecătorii reclamă adoptarea OUG fără justificarea urgenței, fără consultarea corpului magistraților. Judecătorii Curții Supreme arată că OUG prezintă prezintă riscuri asupra independenței magistraților.

”Subsemnații, judecători ai Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, dezavuează modalitatea de adoptare a OUG nr. 7/2019, fără justificarea urgenței modificării legilor justiției, fără consultarea corpului de magistrați, în virtutea principiului cooperării interinstituționale loiale și potrivit mecanismelor legale în vigoare, cu desconsiderarea principiilor și valorilor statului de drept și, în special, cu riscul îngrijorător al nesocotirii independenței magistraților”, se arată în comunicatul citat.

Judecătorii Curții Supreme critică și apelul repetat la OUG în domeniul justiției: ”apelarea, în mod repetat, la adoptarea de ordonanțe de urgență în domenii de importanță majoră pentru societate, care fac obiectul de reglementare a legilor organice, în alte situații decât cele extraordinare, la care face referire art. 115 alin. 4 din Constituția României și fără motivarea urgenței reglementării denotă, în realitate, o nerespectare a exigențelor constituționale, inclusiv prin evitarea mecanismului controlului de constituționalitate specific legilor”.

”Solicităm, pe această cale, instituțiilor și autorităților implicate să acționeze respectând principiul separației puterilor în stat, în limitele constituționale și legale ale propriilor competențe, iar cu privire la actul normativ în discuție, să ia măsuri de abrogare a acestuia, în partea care excedează reglementarea privind accesul și respectiv, promovarea în profesie”, arată magistrații.

Nume și prenume judecători, potrivit Juridice.ro:

Alexandrescu Anca
Arghir Geanina Cristina
Bogdan Ioana
Brehar Paulina-Lucia
Burnel Oana
Cerbu Silvia
Cîrnaru Simona Elena
Cîrnu Iulia-Manuela
Condoiu Minodora
Constanda Andreia Liana
Curelea Lavinia
Cristescu Lala Simona
Dănăilă Veronica-Magdalena
Dascălu Lavinia
Dorin Rodica
Dragomir Florentina
Duminecă Virginia-Florentina
Duţă Ruxandra-Monica
Encean Simona
Enescu Dan Andrei
Foitoș Marius Dan
Grădinaru Ianina-Blandiana
Grigoraş Nina Ecaterina
Isailă Mărioara
Ivanovici Laura Mihaela
Macavei Alina Sorinela
Macavei Săndel Lucian
Matei Ionuţ Mihai
Mihăianu Cosmin-Horia
Negrilă Carmen Georgeta
Nestor Ioana Beatrice
Nicolae Adina Georgeta
Niţu Petronela-Iulia
Pietreanu Simona Gina
Popescu Mirela Sorina
Popoiag Elena Carmen
Rus Andrei Claudiu
Rusu Aurelia
Ţăndărescu Bianca Elena
Văleanu Cristina Petronela
Vişan Mirela
Voicheci Eugenia
Vrabie Valentina
Zaharia Rodica

Foto: Sediul Înaltei Curți

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Deci Curtea Suprema e detinuta in proportie de 56% de catre PSD (daca doar 44 din 100 au semnat scrisoarea?). Pfiu … Inca putin si Romania incepe la momentul 0 exact cum era in anul 5 inainte de Christos … Justitia muncitorului se afla in mainile stapanului (ii dai banii, se rezolva, nu ii dai, la puscarie … – cam asta e justitia psd …)

  2. Din completul lui Dragnea doar o persoană din 5 apare pe lista asta…