G4Media.ro

Jucătorii echipei Germaniei și-au acoperit gura în fotografia oficială înaintea meciului cu…

Foto: Ina Fassbender / AFP

Jucătorii echipei Germaniei și-au acoperit gura în fotografia oficială înaintea meciului cu Japonia de la Cupa Mondială din Qatar în semn de protest față de interzicerea de către FIFA a brasardei „OneLove”

Toți cei 11 jucătorii ai naționale de fotbal a Germaniei și-au acoperit gura miercuri, în fotografia oficială înaintea meciului cu Japonia de la Cupa Mondială din Qatar, în semn de protest față de interzicerea de către FIFA a brasardei „OneLove” dedicată comunității LGBT, transmite The Athletic.

Federația germană de fotbal (DFB) a confirmat că echipa a venit cu această idee. Nancy Faeser, ministra de interne al Germaniei, a purtat și ea banderola ‘OneLove’ în tribună, unde a luat loc alături de președintele DFB, Bernd Neuendorf.

Luni, Anglia, Germania, Olanda și patru alte națiuni europene au renunțat la purtarea brasardei de către căpitanii lor, care era menită să promoveze diversitatea și incluziunea. Țările s-au confruntat cu sancțiuni, inclusiv de natură sportivă, pentru purtarea brasardei inițiale „One Love”. Acestea ar fi putut include – conform regulamentului FIFA – acordarea automată a unui cartonaș galben jucătorilor.

Cu o zi înainte de începerea turneului, FIFA a lansat propria inițiativă privind brasardele. Căpitanii au fost rugați să poarte o brasardă diferită în fiecare zi de meci, promovând mesaje sociale precum „Fotbalul unește lumea” și „Împărtășește o masă” în cadrul unei campanii susținute de Națiunile Unite.

Înainte de meci, managerul Germaniei, Hansi Flick, a răspuns la o întrebare despre proteste alternative cu un zâmbet și cu cuvintele „Vom vedea”.

Arbitrul asistent a verificat, de asemenea, dacă portarul și căpitanul Manuel Neuer purta banderola corectă înainte de startul partidei.

O declarație a DFB a precizat: „Amândoi au fost învinși: Cu banderola de căpitan, am vrut să dăm un exemplu pentru valorile pe care le trăim în echipa națională: diversitatea și respectul reciproc. Fiți zgomotoși împreună cu alte națiuni. Nu este vorba despre un mesaj politic: drepturile omului nu sunt negociabile.”

„Acest lucru ar trebui să fie de la sine înțeles. Din păcate, încă nu este. De aceea, acest mesaj este atât de important pentru noi. A ne interzice banderola este ca și cum ne-ar închide gura. Poziția noastră rămâne valabilă” se spune în declarația DFB.

Marți, The Athletic a relatat că DFB analizează posibilitatea de a se adresa diviziei ad-hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a cere un ordin judecătoresc împotriva oricărei sancțiuni sportive din partea FIFA în cazul în care banderola ar fi purtată de jucătorii germani și că a explorat poziția lor juridică în această privință.

„FIFA ne-a interzis să folosim un simbol al diversității și al drepturilor omului”, a declarat marți directorul media al DFB, Steffen Simon. „Au combinat acest lucru cu amenințări masive de sancțiuni sportive, fără a le preciza.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

16 comentarii

 1. Japonia – Germania 2 -1.

 2. Și apoi au mâncat bătaie de la niponi.

 3. Era mai bine daca acopereau poarta…

 4. Poate că trebuia să joace în liga … feminină !

 5. Ce de masculoi vigurosi pe aici. De aia cu creierul zdruncinat de familia traditionala.

 6. Prea mare tam tam cu „love ul” asta!!!

 7. Karma…

 8. In semn de protest fata de FIFA germanii s-au lăsat bătuți de japonezi!

 9. Determinarea și disciplina niponă a triumfat. Rigoarea germană a dat greș, urmează meciul cu Spania.

 10. Nemtii tin mana la nas pentru ca s-au c’a’c’a’t pe ei.

 11. In conditiile in care se spune ca au murit peste 6700 de muncitori pe santierele mondialului, chiar tre sa fii ProFund bulangiu sa protestezi in primul rand pentru ca nu este inca acceptat CurCurBeul in cultura araba. Cam asta e aiurea si cu gayii astia, ca sunt si cam bulangii pe deasupra/pe dedesupt/Capra..

 12. Mda….libertatea nebunilor in gura proștilor și in dosul tuturor!!!

 13. Le-au inchis japonezii gura de tot!
  Daca tot sunt preocupati de drepturi sustinatorii LGBetc, uite va propun un subiect legat de sport, echitate si fair-play: stiati ca exista competitii la care TRANSGENDERII MASCULINI POT CONCURA IN PROBELE FEMININE?!!! Adica, sub pretextul „egalitatii de sanse” si a „eliminarii discriminarilor” se introduc discriminari mult mai mari!!! Pai in acest context ce sens au atunci draconicele controale anti-doping, pentru substante / medicamente care eventual aduc discutabile avantaje, daca e permis cel mai puternic avantaj, cel adus de natura??? De ce i s-a furat unei copile (Andreea Raducan) medalia pt. un rahat de Nurofen??? De ce Simona Halep e in fata unei draconice suspendari pe ani de zile, pt. un dopaj atat de eficient incat a fost eliminata rapid din turneu, cand acum FETELE VOR FI PUSE SA CONCUREZE CU DITAMAI HANDRALAII??? Oameni, deschideti ochii!!! Europa Occidentala si America de Nord se transforma intr-un ABSURDISTAN Kafkian!!! Sa nu-i permitem sa se extinda si la noi!!!

 14. Da’ de ce numai gura, nu au două mâini?