G4Media.ro

John Malkovich, Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov. Distribuția Festivalului Internațional de Teatru de…

Sursa Foto: Facebook/ Film Now

John Malkovich, Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov. Distribuția Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu / Va fi prezent și Jon Fosse, scriitorul care a primit premiul Nobel pentru literatură în 2023

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului, distins în 2023 cu premiul Nobel pentru literatură, a anunţat preşedintele FITS, actorul Constantin Chiriac, informează Agerpres.

Un număr de şapte personalităţi invitate la FITS în iunie, vor primi câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din centrul istoric al Sibiului.

„În cadrul evenimentului, Constantin Chiriac a anunţat şi cele şapte nume care vor fi distinse cu stele pe Aleea Celebrităţilor. Actori, regizori, coregrafi şi autori vor fi celebraţi la Sibiu şi vor rămâne în istoria Festivalului alături de celelalte 63 de nume care sunt deja pe Alee. Cele şapte personalităţi sunt: actorul american John Malkovich, regizoarea germană Susanne Kennedy, coregrafa belgiană Anne Teresa De Keersmaeker, regizorul de teatru de origine greacă şi preşedintele Comitetului Internaţional al Jocurilor Olimpice de Teatru Theodoros Terzopoulos, actriţa de film de renume mondial Isabelle Adjani, regizorul de origine română David Esrig şi Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului, distins în 2023 cu premiul Nobel pentru literatură”, se arată într-un comunicat de presă trimis AGERPRES.

Celebrul actor american John Malkovich va putea fi văzut în 26, 27 şi 28 iunie, pe scena Fabricii de Cultură, în spectacolul „În singurătatea câmpurilor de bumbac”, în regia lui Timofey Kulyabin.

Starul cinematografiei franceze Isabelle Adjani va apărea într-un rol de excepţie, în 26 iunie, în spectacolul „Freamătul sufletului”, care va avea loc la Filarmonica de Stat din Sibiu.

Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre vor avea cinci performance-uri video programate în fiecare zi, pe toată durata festivalului, în instalaţia video „Not once”.

Programul FITS a fost publicat joi pe site-ul oficial www.sibfest.ro. Vineri, începând cu ora 12:00, biletele se vor pune în vânzare online, pe site-ul www.sibfest.ro şi la Agenţia de bilete a TNRS, aflată pe strada Nicolae Bălcescu nr. 17, în Sibiu. FITS va avea loc în perioada 21-30 iunie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...