G4Media.ro

John Bolton a fost demis din funcția de consilier pentru securitate națională…

John Bolton a fost demis din funcția de consilier pentru securitate națională a președintelui Trump după ce a invocat ‘modelul libian’ pentru Phenian

Preşedintele american Donald Trump a dat mai multe detalii miercuri despre demiterea consilierului său pentru securitate naţională John Bolton, explicând că el şi Bolton aveau dezacorduri într-o serie de probleme, în special în privinţa abordării faţă de Coreea de Nord, potrivit dpa.

Donald Trump a declarat că Bolton ”a făcut nişte greşeli foarte mari când a vorbit de modelul libian pentru Kim Jong Un”, referindu-se la liderul nord-coreean. ”Nu a fost o declaraţie bună de făcut. Amintiţi-vă doar ce s-a întâmplat cu (Muammar) Gaddafi”, a remarcat liderul de la Casa Albă.

Dictatorul libian a renunţat la o mare parte din arsenalul său şi le-a permis inspectorilor internaţionali să intre pe teritoriul ţării sale, aşa cum vor SUA să facă în Coreea de Nord. Dar el a fost totuşi ucis în 2011 în cursul aşa-numitei Primăveri Arabe, o mişcare de revoltă susţinută de SUA.

Bolton făcuse această sugestie pentru a-l convinge pe Kim să răspundă cerinţelor SUA.

Trump a spus că declaraţia ”ne-a costat” la negocierile menite să convingă Coreea de Nord să renunţe la arsenalul său nuclear.

Mass-media americane au informat marţi că, în ultimele săptămâni, Bolton şi Trump s-au contrat dur pe tema abordării faţă de Afganistan, chiar în toiul negocierilor menite să ducă la un acord de pace cu talibanii. De atunci acest proces a intrat în impas, iar miercuri Donald Trump a declarat din nou că negocierile ”sunt moarte”.

Preşedintele american a spus că va numi un înlocuitor al lui Bolton săptămâna viitoare, apreciind că cinci persoane foarte calificate ”şi-au manifestat interesul”.

Foto: John Bolton / Suursa: ONU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pentru Coreea de Nord, modelul libian nu va putea fi niciodata aplicat. „Cunoscatorii” stiu de ce.

  2. Peacemaker-ul Bolton renunță!
    Se pare că o altă voce pentru pace și moderare în politica externă a abandonat Administrația Trump. John Bolton a renunțat la funcția de consilier pentru securitate națională. Mi se pare că apelurile constante pentru o poziție mai agresivă, mai războinică din partea președintelui Trump au devenit în cele din urmă prea mult pentru acest copil blând, iubitor de pace și el a luat o poziție de principiu și și-a dat demisia. 🙂
    Cine ar trebui să ceară acum Administrației să ofere o anumită reținere a impulsurilor războinice ale Președintelui?
    https://www.nbcnews.com/politics/donald-trump/trump-fires-national-security-adviser-john-bolton-n1051986

  3. Bolton era un „uliu ” ce visa numai razboi. Trump are alte metode , mult mai bune, mai eficiente si mai putin costisitoare pentru America.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.