G4Media.ro

Joe Biden: Deblocarea finanţării pentru sprijinirea Ucrainei nu mai poate aştepta în…

Sursa foto: Official White House Photo by Hannah Foslien

Joe Biden: Deblocarea finanţării pentru sprijinirea Ucrainei nu mai poate aştepta în faţa pericolului reprezentat de Vladimir Putin

Deblocarea finanţării pentru sprijinirea Ucrainei „nu mai poate aştepta” în faţa pericolului reprezentat de Vladimir Putin, a avertizat miercuri preşedintele american Joe Biden, adresându-se Congresului american, unde democraţii şi republicanii nu au reuşit încă să convină asupra unui nou pachet de ajutor pentru Kiev, relatează AFP conform Agerpres.

Eşecul unui vot asupra fondurilor suplimentare ar fi „cel mai frumos cadou” oferit preşedintelui rus, a adăugat Biden, afirmând că liderul de la Kremlin, dacă va reuşi să pună mâna pe Ucraina, „nu se va opri acolo”.

Vorbind pe un ton solemn la Casa Albă, democratul a evocat clar ipoteza unui atac rus împotriva unei ţări membre NATO, ceea ce ar declanşa intrarea Statelor Unite în război şi, prin urmare, „soldaţi americani vor lupta cu soldaţi ruşi”. O situaţie care nu există în prezent şi pe care Washingtonul nu şi-o doreşte, a insistat el.

Biden şi-a rostit discursul în urma unei teleconferinţe între liderii ţărilor G7, în cadrul căreia a vorbit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Joe Biden şi-a exprimat nemulţumirea crescândă faţă de aleşii conservatori care condiţionează ajutorul acordat Ucrainei de o înăsprire clară a politicii sale de migraţie în faţa sosirilor de migranţi la graniţa cu Mexicul.

Preşedintele democrat a afirmat, de asemenea, că este pregătit pentru „compromisuri importante” în acest sens pentru a obţine un sprijin al celor camere ale Congresului. Un astfel de sprijin ar face posibilă prelungirea ajutorului militar pentru Ucraina, Washingtonul fiind cel mai important furnizor de la invazia rusă, în februarie 2022

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Noi nu intelegem de ce s-au pornit daca nu vor sa termine.

  2. Pierderile SUA pe termen lung ar putea fi mai mari dacă Rusia învinge Ucraina și o cotropeste decât dacă politica privind migrația nu se schimbă.