G4Media.ro

Joe Biden, către americani: „Vă rog, vă rog, vaccinaţi-vă!”

Joe Biden, către americani: „Vă rog, vă rog, vaccinaţi-vă!”

Preşedintele american Joe Biden şi-a îndemnat luni concetăţenii să se vaccineze anti-COVID-19, după ce persoanele nevaccinate au contribuit la o creştere a cazurilor de infectare, fapt care a contribuit la o scădere a Bursei, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Numărul cazurilor de COVID-19 a reintrat în ultimele săptămâni pe o tendinţă ascendentă în SUA, responsabilii sanitari afirmând că această creştere a îmbolnăvirilor se înregistrează preponderent în rândul persoanelor nevaccinate, pe fondul răspândirii accentuate a variantei mai contagioase Delta a coronavirusului, care devine dominantă şi în SUA.

Aproape toate decesele şi formele grave de boală ce necesită spitalizare se înregistrează în rândul persoanelor nevaccinate, au mai observat responsabilii americani.

Într-un discurs pe tema situaţiei economice a SUA, preşedintele Joe Biden a atenţionat luni că redresarea economiei depinde de punerea pandemiei sub control. El a subliniat că săptămâna trecută patru state americane cu rate reduse ale vaccinării au însumat 40% din toate cazurile noi de COVID-19 confirmate în toată ţara.

„Aşadar, vă rog, vă rog, vaccinaţi-vă!”, şi-a îndemnat Biden concetăţenii. „Vaccinaţi-vă acum!”, a insistat el.

Directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, a declarat vineri că 97% dintre persoanele spitalizate în SUA cu COVID-19 sunt nevaccinate şi ”aceasta devine o pandemie a nevaccinaţilor”. Prin urmare, Rochelle Walensky i-a îndemnat pe americanii ce încă nu s-au vaccinat să o facă, subliniind că vaccinurile Pfizer şi Moderna s-au dovedit în mod special a fi eficace contra variantei Delta.

sursa foto: Facebook / The White House

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. A scăzut cu 3 % Dow jones.

  2. De cand a venit bideul a crescut pretul la pompa, atata a realizat. In rest nimik, zero, nula.

  3. Rudele sa pastreze documentele care atesta decesele. China va oferi despagubiri de 50.000 dolari pentru familiile celor care au decedat de Covit-19!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.