G4Media.ro

Jocurile Olimpice: Participarea gimnastei americane Simone Biles în finalele pe aparate este…

Secțiune susținută de

Jocurile Olimpice: Participarea gimnastei americane Simone Biles în finalele pe aparate este incertă / Sportiva s-a retras deja din finala pe echipe și de la individual compus

Participarea gimnastei americane Simone Biles în finalele pe aparate de la Jocurile Olimpice este incertă, după ce sportiva a afirmat că încă se confruntă cu dezechilibre, ceea ce îi creează îndoieli în legătură cu participarea sa în finale, transmite BBC.

Gimnasta de 24 de ani s-a retras din finalele pe echipe și de la individual compus, spunând că vrea să acorde prioritate sănătății sale mintale.

Ea este calificată însă și în cele patru finale pe aparate, care încep duminică.

Simone Biles a postat pe Instagram fimulețe de la antrenamente, în care de mai multe ori nu reușește să aterizeze de la paralele în picioare.

Gimnasta a spus, într-o sesiune de întrebări și răspunsuri pe social media, că a mai avut perioade în care avea acest dezechilibru, însă niciodată la toate cele patru aparate.

Context.

Decizia de a se retrage din finala pe echipe de la Tokyo, în urma unei erori surprinzătoare la primul ei aparat, sărituri, a stârnit controverse în mediul online, iar criticii au acuzat-o că şi-a abandonat coechipierele, dintre care două au fost obligate să-i ia locul la celelalte trei aparete, în ultimul moment.

Biles a sugerat mai târziu că abuzurile sexuale oribile pe care le-a suferit din partea medicului pedofil al lotului american, Larry Nassar, se află în spatele problemelor de sănătate mintală care i-au determinat retragerea neaşteptată.

Tânăra de 24 de ani a făcut legătura între trauma cu care a rămas după abuzul lui Nassar şi decizia ei de a retrage atât din concursul pe echipe, cât şi de la individual compus, distribuind o postare de susţinere a unei foste colege, care a combătut criticile la adresa superstarului şi a amintit, în acelaşi timp, că Biles a fost „molestată de medicul echipei de-a lungul întregii sale copilării”.

„Vorbim despre aceeaşi fată care a fost molestată de medicul echipei de-a lungul întregii sale copilării şi în adolescenţă. Fata a suferit mai multe traume până la vârsta de 24 de ani decât va suferi majoritatea oamenilor într-o viaţă”, a scris fosta gimnastă, acum antrenor de fitness, Andrea Orris.

Deşi Biles nu a făcut propria declaraţie despre Nassar sau despre decizia ei de a se retrage din concurs, un oficial american a declarat pentru dailymail.co.uk că „mesajul” lui Orris rezumă tot ceea ce Simone simte şi vrea să spună”.

„Faptul că Simone a redistribuit-o, arată că este de acord cu fiecare cuvânt spus în numele ei”, a precizat sursa citată.

Biles este una dintre cele peste 150 de gimnaste care au fost abuzate de Nassar, fost medic al lotului olimpic american, pe parcursul carierei lui de 30 de ani. În 2019, ea a dezvăluit că a avut gânduri de sinucidere după abuzurile suferite.

Sursa foto: Simone Biles Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Este in regula pt ca nu toata lumea are stofa de campion olimpic. Daca nu exista armonie intre corp si minte nu se poate atinge nivelul de performanta necesara pt olimpiada. On the other hand scuzele nu mai conteaza atunci cand abandonezi

  2. Alea se simt mai putin afectate de abuzuri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.