G4Media.ro

Jocurile Olimpice: Canoiștii români au pierdut finala la Tokyo și s-au clasat…

sursa foto: COSR/ Cristian Nistor

Jocurile Olimpice: Canoiștii români au pierdut finala la Tokyo și s-au clasat pe locul 5/ Cătălin Chirilă: Mai puțin de două ore de refacere nu au fost de ajuns

Cătălin Chirilă, clasat pe locul cinci în finala probei de Canoe dublu pe 1.000 m, marţi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a declarat că nu este mulţumit pe deplin de locul ocupat în finală, dar în condiţiile în care au fost singurii reprezentanţi de la kaiac-canoe această clasare este mulţumitoare.

  • ”În semifinale, am fost foarte mulţumit cum ne-am descurcat în cursă, dar în finală am resimţit oboseala restantă de la prima cursă şi nu pot spune că ne-am făcut treaba la nivel maximum. Cred că dacă eram mai proaspeţi era un pic mai bine. Noi de regulă suntem învăţaţi ca diferenţa dintre curse să fie de cel puţin 12 ore, o dată la o zi să fie câte o cursă. Dar acum a fost mult prea strâns pentru noi. Mai puţin de două ore de refacere, poate că nu au fost de ajuns pentru a da randament maxim în finală. Personal, nu pot spune că sunt pe deplin mulţumit de ce am realizat în finală, asta privind dintr-o latură. Dar, gândindu-mă că suntem singurii calificaţi din kaiac-canoe, am venit aici, am obţinut locul cinci şi este un lucru mare”, a declarat Cătălin Chirilă pentru AGERPRES după finala de la Canoe dublu pe 1.000 m.

Chirilă a apreciat că evoluţia bărcii a fost din ce în ce mai bună, după prima zi, dar în final adversarii s-au dovedit mai puternici şi podiumul nu a fost posibil de atacat:

  • ”Noi de la cursă la cursă ne-am descurcat din ce în ce mai bine. Prima cursă a fost cea mai dificilă, am încercat să luăm pulsul adversarilor, să vedem cum se mişcă, s-a dovedit că erau puternici. A doua cursă am jucat cu toate cărţile pe masă, am mizat pe tot ce putem să obţinem calificarea în semifinale. Acolo am mers foarte bine, am simţit barca uşoară, vântul ne-a avantajat, iar în finală oboseala s-a resimţit. Adversarii noştri au fost mai puternici decât noi astăzi. Ne-au luat medaliile din faţă”.

Cătălin Chirilă va mai face echipă cu Victor Mihalachi până la Mondialele din septembrie, competiţie după care sportivul originar din Republica Moldova se va retrage.

  • ”După tot ciclul acesta de pregătire cu Victor, am învăţat foarte multe lucruri. Îi sunt recunoscător pentru tot ce am făcut împreună, tot ce m-a învăţat şi îmi doresc ca în viitor să rămân cu cât mai multe cunoştinţe pe care le-am învăţat, le-am furat de la Victor şi sper să reuşesc să le pun în aplicare pentru a face rezultate cât mai bune în viitor. Exista probabilitatea să fac un dublu şi cu un alt partener. Dar nu văd din spate să vină alţi băieţi puternici. Sunt băieţi care urmează să crească, să-şi dovedească valoarea şi probabil vom încerca să formăm un echipaj. Dar în momentul de faţă, eu mă gândesc că aş putea încerca şi o canoe de simplu la 1.000 m, probă olimpică”, a adăugat Chirilă, 23 ani.

Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi sunt medaliaţi cu bronz anul acesta la Europenele de la Poznan, dar Mihalachi (32 ani) are în palmares şi două titluri mondiale în această probă (2010, 2014).

Kaiacul şi canoea au adus României o zestre de 34 medalii olimpice, dintre care zece de aur, zece de argint şi 14 de bronz. Ultimul aur a fost cucerit la C2-1.000 m de Florin Popescu, actualul antrenor al lotului olimpic de canoe, şi Mitică Pricop, medaliaţi şi cu bronz în proba de 500 m. De la Sydney, kaiaciştii şi canoiştii români nu au mai urcat pe podium la Jocurile Olimpice de 21 ani.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: COSR/ Cristian Nistor

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Astia s aia de strigau tare ca ce coa.e Mari au?!

  2. Ca să fie știrea completă, poate ar fi fost corect să scrieți și cine a câștigat, sau chiar un clasament al finalei.

  3. 5 ore n-au fost indeajuns.
    Pentru voi.