G4Media.ro

Japonia impune noi sancțiuni de amploare împotriva Rusiei

Sursa foto: Unsplash / Roméo A.

Japonia impune noi sancțiuni de amploare împotriva Rusiei

Japonia a anunțat vineri noi sancțiuni împotriva Rusiei în urma invaziei din Ucraina, vizând sectoarele militare, de construcții și de inginerie ale Rusiei, transmite BBC.

Noile sancțiuni japoneze includ „înghețarea activelor persoanelor și grupurilor rusești, interzicerea exportului de bunuri către organizațiile militare rusești și interzicerea exportului de servicii de construcții și inginerie către Rusia”, a declarat Hirokazu Matsuno, secretarul general al Cabinetului Japoniei.

Guvernul japonez a inclus în noul pachet de sancțiuni 17 persoane și 78 de entități, care vor fi adăugate la lista persoanelor supuse înghețării activelor. Printre acestea se numără generalul-locotenent Mihail Zusko, șeful Statului Major al grupului de trupe rusești din Vest, generalul-colonel Mihail Teplinski și Serghei Karakaev, comandantul Forțelor de rachete strategice.

După summitul G7, Japonia a anunțat că va impune noi sancțiuni împotriva a 100 de persoane și organizații care încearcă să se sustragă sancțiunilor existente. Tokyo restricționează, de asemenea, exporturile către 80 de organizații militare rusești, inclusiv uzine de construcții de mașini.

Aprobarea pachetului de sancțiuni vine după ce liderii G7 au convenit să mențină și să consolideze sancțiunile împotriva Rusiei la summitul de la Hiroshima de săptămâna trecută. De asemenea, aceștia s-au angajat să colaboreze pentru a preveni eludarea sancțiunilor prin intermediul țărilor terțe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...