G4Media.ro

Jamaica: Autoritățile au confiscat o cantitate de cocaină în valoare estimată la…

Jamaica: Autoritățile au confiscat o cantitate de cocaină în valoare estimată la 80 de milioane de dolari

Autorităţile jamaicane au confiscat o cantitate de cocaină în valoare estimată la 80 de milioane de dolari, de pe o navă în portul Kingston, una dintre cele mai mari capturi de droguri din ţară, relatează Agerpres.

Oficialii jamaicani au descoperit încărcătura ascunsă în interiorul unei nave cargo din America de Sud, a anunţat Forţa de poliţie jamaicană într-un comunicat difuzat sâmbătă seara târziu, estimând valoarea de piaţă a acesteia la 80 de milioane de dolari.

În urma percheziţiei navei au fost descoperite peste 1.500 de kilograme de cocaină, a comunicat poliţia. Marfa era împărţită în 50 de saci care conţineau 1.250 de pachete, a precizat Forţa de apărare din Jamaica într-un comunicat separat.

Organizaţiile criminale transnaţionale folosesc de mult timp Jamaica drept punct de legătură pentru a transporta arme şi droguri, inclusiv pentru a trimite cocaină către America de Nord şi Europa.

Nici poliţia, nici forţele de apărare nu au precizat numele navei care a fost găsită transportând cocaină şi nu au fost făcute arestări.

În octombrie, agenţia globală de poliţie Interpol a anunţat că autorităţile jamaicane au realizat o captură record de 500 de kilograme de cocaină, în valoare de aproximativ 25 de milioane de dolari, care urmau să fie transportate cu un avion privat în Canada.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...