G4Media.ro

FOTO Ivan Patzaichin, legendarul campion la kaiac-canoe, ilustrat printr-un grafitti în staţia…

FOTO Ivan Patzaichin, legendarul campion la kaiac-canoe, ilustrat printr-un grafitti în staţia de metrou Ştefan cel Mare, lângă Clubul Dinamo

Un desen mural care îl înfăţişează pe Ivan Patzaichin, cel mai mare canotor român, a fost realizat în staţia de metrou Ştefan cel Mare, lângă Stadionul Dinamo. Autorul lucrarii murale este Obie Platon, care a muncit la realizare acestei lucrări timp de două saptamani. Care vor sa vada creatia artistului, pot vizita expozitia personala CNNCT/DSCNNT (Connect/Disconnect). Obie Platon, la Kulterra Gallery, pe strada Stirbei Voda 104-106, pana pe 28 noiembrie 2021.

Omagiul inedit pentru legendarul campion care a câştigat şapte medalii la Jocurile Olimpice vine la o lună de la decesul acestuia şi îl ilustrează cu o imagine din tinereţe, într-o canoe şi cu pagaia în mână, pe un fond albastru ce simbolizează apa, cu o jumătate de lună stilizată şi în faţa unei clepsidre răsturnate care semnifică timpul şi ciclul vieţii.

Tot la staţia Ştefan cel Mare cunoscută şi ca „Dinamo”, Metrorex a aşezat, luna trecută, o placă memorială cu numele canotorului şi o pagaie, un omagiu discret pentru cel care s-a remarcat prin implicarea în promovarea şi protejarea Deltei Dunării.

Patzaichin a fost protagonistul unuia dintre cele mai grăitoare momente de profesionalism și dedicație în sport, exemplu deosebit de perseverenţă. În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o cursă de calificare, i s-a rupt vâsla (pagaia) în plină cursă. El a continuat însă să vâslească cu restul de vâslă, știind că, dacă trece linia de finish – indiferent de timpul obținut – poate intra în recalificări. Așa s-a întâmplat, a ajuns apoi în finala cursei și a câștigat aurul olimpic, fiind ovaționat de spectatori și omagiat de restul competitorilor.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter