G4Media.ro

Italia va putea expulza migranții pe motive de ordine publică, arată proiectul…

Photo 66941383 © Anjo Kan | Dreamstime.com

Italia va putea expulza migranții pe motive de ordine publică, arată proiectul unui decret

Străinii care locuiesc legal în Italia ar putea în viitor să fie expulzați din țară dacă reprezintă o amenințare la adresa ordinii publice sau a securității naționale, potrivit unui proiect de decret guvernamental consultat de Reuters.

Măsura, care urmează să fie adoptată miercuri în cadrul unei ședințe de guvern, face parte dintr-o campanie de reprimare promisă de administrația de dreapta a premierului Giorgia Meloni ca răspuns la creșterea numărului de sosiri cu barca din Africa de Nord.

Proiectul de decret prevede, de asemenea, că, în perioadele de aflux mare de migranți, centrele de primire vor putea găzdui un număr de până la două ori mai mare de persoane decât cel care le este permis în mod normal.

În contextul în care autoritățile se luptă să facă față creșterii numărului de copii migranți neînsoțiți, proiectul permite ca minorii cu vârsta de peste 16 ani să fie ținuți în centrele de primire pentru adulți pentru o perioadă de până la trei luni.

De asemenea, proiectul prevede expulzarea migranților care pretind în mod fals că sunt minori și oferă poliției puteri mai largi pentru a estima vârsta migranților care sosesc, folosind măsurători corporale și radiografii.

Odată aprobat de cabinet, decretul va intra imediat în vigoare, dar va trebui să fie ratificat de parlament în termen de două luni, în caz contrar acesta va deveni caduc. În timpul ratificării, acesta poate fi modificat.

Coaliția de guvernare a lui Meloni a ajuns la putere anul trecut promițând să limiteze imigrația. Dar în anul care a trecut până în prezent, peste 133.000 de imigranți au sosit pe Marea Mediterană, față de puțin sub 70.000 în aceeași perioadă din 2022.

Săptămâna trecută, guvernul a semnat noi măsuri pentru a prelungi perioada de reținere a migranților și pentru a crește numărul centrelor de detenție, în încercarea de a-i descuraja să se încerce să ajungă în Italia pe mare.

Într-o măsură criticată de opoziție și de grupurile de apărare a drepturilor, administrația Meloni a decretat, de asemenea, că migranții vor trebui să plătească aproape 5.000 de euro pentru a evita detenția în timp ce cererea lor de azil este procesată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. o idee excelenta

  2. O sa fie aplicata in toata Europa!

  3. Cam tarziu s’a trezit Italia