G4Media.ro

Italia solicită din nou redistribuirea migranților între statele Uniunii Europene

Italia solicită din nou redistribuirea migranților între statele Uniunii Europene

Italia a solicitat din nou o redistribuire a migranţilor ajunşi pe ţărmurile sale între statele membre ale Uniunii Europene, transmite dpa, citată de Agerpres.

Conform unui comunicat al ministerului italian de interne, ministrul Luciana Lamorgese a abordat miercuri la telefon acest subiect cu comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Lamorgese i-a descris situaţia actuală din Italia şi s-a pronunţat în favoarea unei reuniuni speciale pe această temă a miniştrilor de interne din UE.

De săptămâni întregi, sute de migranţi ajung zilnic pe insula italiană Lampedusa. Migranţii pleacă adesea de pe coastele Tunisiei sau ale Libiei şi încearcă să ajungă în ţările UE pe ruta central mediteraneană, iar destinaţiile lor includ adesea Italia.

Ministerul de interne a înregistrat până în prezent peste 30.200 de migranţi ajunşi în Italia la bordul unor ambarcaţiuni. În aceeaşi perioadă a anului trecut, bilanţul a fost de aproximativ 14.800.

În prezent, mai multe organizaţii private operează nave de salvare pe ruta central mediteraneană pentru a salva migranţii aflaţi în dificultate pe mare.

Echipajele Ocean Viking şi Sea-Watch 3, care au transportat sute de migranţi, au raportat recent o deteriorare semnificativă a condiţiilor celor două nave.

Mulţi din cei salvaţi suferă de rău de mare şi epuizare, iar navele caută urgent un port sigur pentru a aduce oamenii la ţărm. În majoritatea cazurilor, migranţii ajung în Italia.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Nu, nu, dacă i-au „salvat” atunci să se bucure de ei.

 2. Sa i trimita baietilor de peste ocean care au facut deranjul.
  Individualism and liberty…hehe.
  Stangistii de rit nou de acolo si asa vor sa o rezolve cu alegerile de acu in colo…daca primesc cateva milioane de votanti in plus fata de cei ce vin pe la granita cu mexicu, pentru ei este un lucru bun…hehe.

 3. De ce, nu mai au marină să-și păzească frontierele maritime?

 4. Deci Italia îi primește fără numar iar noi să îi ținem în spate!
  Hai bă că nici nu există cote obligatorii!

 5. Daca tu Italie nu esti capabila sa-ti aperi frontierele atunci sa te bucuri de imigranti.La fel ONG-urile care-i salveaza chipurile.UE doreste imigranti ca de forta de munca ieftina si vor vota si federalizarea.Deci pentru Bruxelles sant utili.Puneti armele pe ei si trageti pentru intrare ilegala.Referendum daca vrem imigranti se poate?

 6. Firesc ar fi să-i distribuie, în mod egal, celor care le-au destabilizat țările, din motive economic hegemoniste, și să le explice de ce sunt resursele țărilor de baștină „gestionate” de experții lumii bune.