G4Media.ro

Italia: Comunitatea evreiască din Roma denunţă cântecele antisemite ale fanilor clubului de…

Sursa foto : Facebook/ S.S. Lazio

Italia: Comunitatea evreiască din Roma denunţă cântecele antisemite ale fanilor clubului de fotbal Lazio / Acum două săptămâni, fanii lui Lazio ar fi scandat sloganuri antisemite la un meci jucat la Napoli

Comunitatea evreiască din Roma a denunţat luni, postând fotografii şi clipuri video, presupuse cântece antisemite ale suporterilor echipei Lazio Roma din timpul derby-ului câştigat împotriva rivalilor de la AS Roma (1-0) duminică, în Serie A, scrie AFP, citată de Agerpres.

„O întreagă tribună intonând cântece antisemite, un „susţinător” în tribune cu un tricou pe care scrie Hitlerson şi numărul 88 (folosit în mişcarea neo-nazistă pentru a însemna ‘Heil Hitler’, n.r.) iar noi, ca întotdeauna, singurii care suntem indignaţi şi protestăm. Este posibil ca toată lumea să continue să se comporte de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat?”, a scris, pe Twitter, Ruth Dureghello, preşedintele comunităţii evreieşti din Roma.

„Aceste imagini au fost verificate”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al comunităţii evreieşti din Roma.

Noul scandal intervine la mai puţin de două săptămâni după ce Federaţia italiană de fotbal anunţa deschiderea unei anchete asupra presupuselor sloganuri antisemite scandate de fanii echipei Lazio Roma care au făcut deplasarea la Napoli.

În timpul deplasării lui Lazio la Napoli din 3 februarie (victorie 1-0), un grup de aproximativ o sută de suporteri laziali au avut astfel de scandări, înainte de a intra pe stadion, declara atunci pentru AFP o sursă apropiată de Federației.

Un videoclip care arată fanii scandând, în prezenţa stewarzilor şi a poliţiei locale, a devenit viral pe reţelele de socializare.

Federaţia anunţase deja că investighează scandările rasiste ale fanilor lui Lazio la adresa atacantului Victor Osimhen (Napoli).

În ultimii ani, ultraşii lui Lazio au fost sancţionaţi în mod regulat pentru comportament rasist sau antisemit.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...