G4Media.ro

ISW: Putin nu a reușit să asigure parteneriatul bilateral „fără limite” cu…

Sursa foto: Kremlin.ru

ISW: Putin nu a reușit să asigure parteneriatul bilateral „fără limite” cu China pe care spera să îl obțină de la Xi Jinping

Președintele rus Vladimir Putin nu a reușit să asigure parteneriatul bilateral „fără limite” cu China pe care probabil a sperat să îl obțină, a declarat un think tank american, potrivit Sky News.

Această afirmație vine după o vizită de profil înalt la Moscova a președintelui chinez Xi Jinping, în cadrul căreia cei doi lideri au semnat o declarație comună în care au afirmat că relațiile lor se află la „cel mai înalt nivel din istorie”.

În cea mai recentă actualizare a sa, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) – care a furnizat analize pe tot parcursul conflictului din Ucraina – a subliniat că declarația „afirmă angajamentul Rusiei și al Chinei față de suveranitatea statului celeilalte părți”.

Cu toate acestea, ISW a remarcat că angajamentele luate au fost „în mod notabil dezechilibrate”, indicând că Xi este de acord cu o „versiune mai rezervată a relațiilor ruso-chineze decât își dorește probabil Putin”.

„Putin probabil că nu a reușit să asigure exact tipul de parteneriat de care are nevoie și pe care și-l dorește, iar Xi va pleca probabil de la Moscova după ce a obținut asigurări care sunt mai unilaterale decât a vrut Putin să fie”, a adăugat ISW.

De asemenea, a subliniat că Rusia și China au avut un „schimb sincer” privind dezvoltarea în continuare a relațiilor dintre cele două națiuni.

„O astfel de retorică este lipsită în mod notabil de limbajul folosit în mod normal în relatările diplomatice pentru a indica faptul că cele două părți au ajuns la acorduri definitive și substanțiale”, a mai notat think tank-ul american.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dar chiar asa ! Cum putea crede Putin ca Xi ii va fi partener „fara limite” ?!!
    PS. Adica si la rau !

  2. Xi i-a dat lui Putinache inelul la pupat