G4Media.ro

ISW: Luptători de „calibru mai mare” ai grupării de mercenari Wagner, trimiși…

Sursa foto: OLIVER BUNIC / AFP

ISW: Luptători de „calibru mai mare” ai grupării de mercenari Wagner, trimiși să lupte la Avdiivka

Luptătorii din grupul de mercenari Wagner Group au fost probabil trimiși pentru a întări eforturile rusești în jurul orașului Avdiivka din estul țării, a raportat un thinktank cu sediul în SUA, citat de Sky News.

Acest lucru vine după ce Ministerul britanic al Apărării a raportat marți că „progresul marginal” în jurul Avdiivka a venit cu „prețul unor pierderi grele în vehicule blindate” pentru Moscova.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a citat forțele de apărare ucrainene Tavriisk, care au declarat că „serviciile secrete ucrainene prevăd că Wagner ar putea apărea în direcția Avdiivka”.

Acesta a adăugat că necrologurile luptătorilor Wagner consemnează, de asemenea, decese în Avdiivka.

„Un utilizator rus de VK (VKontakte – Facebook-ul rusesc) a postat un necrolog pe 26 martie care anunță moartea luptătorului Grupului Wagner Evgheni Malgotin în Avdiivka pe 20 martie”, a precizat ISW.

„Malgotin pare să fi fost un luptător experimentat și, probabil, reprezintă calibrul superior al luptătorilor care alcătuiesc forțele de operațiuni speciale Wagner.

În timp ce Wagner a angajat masiv o forță bazată în majoritate pe deținuți în operațiunile din apropierea Bahmut, există probabil un contingent de operatori de calitate superioară în diverse locații din Ucraina”, a mai afirmat ISW.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pilda zilei de la ISW, nu spune nimic pueril azi.