G4Media.ro

ISW: Eșecul ofensivei de iarnă ar putea determina o remaniere la nivelul…

Sursa foto: Mil.ru (Russian Ministry of Defense)

ISW: Eșecul ofensivei de iarnă ar putea determina o remaniere la nivelul conducerii militare ruse

Eșecul ofensivei de iarnă a Rusiei este posibil să determine o nouă remaniere a comandamentului militar, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, citat de Sky News.

Kremlinul și-a restructurat în mod regulat comandanții pe parcursul războiului, fie nemulțumit de progresele militare, fie pentru a reconsolida controlul politic al lui Vladimir Putin asupra diverselor forțe combatante ale Rusiei.

Generalul Valeri Gherasimov a preluat comanda personală a invaziei într-o remaniere a conducerii din ianuarie, însărcinat cu capturarea întregului Donbas, dar Rusia a obținut doar câștiguri marginale, cu prețul a zeci de mii de vieți.

El urma să fie ajutat de generalul-locotenent Oleg Makarevici, în calitate comandant nou instalat al forțelor aeropurtate, și de Andrey Mordvichev, în calitate de comandant al Districtului Militar Central.

Acum, ambii lor predecesori au fost rechemați la Cartierul General al Grupării Întrunite, pentru a prelua, probabil, din nou comanda, potrivit bloggerilor militari ruși.

ISW a precizat că surse rusești au speculat că comandantul districtului militar estic, generalul-colonel Rustam Muradov, a fost demis ca răspuns la criticile privind decesele rusești din Vuhledar din acest an.

Grupul de reflecție a explicat că a observat anterior că „speculațiile rusești intensificate” privind schimbările în comanda militară „corespundeau cu schimbări reale ale comandanților ruși”, dar mișcările nu sunt întotdeauna complet exacte.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Sa fie remaniați pe fereastra sau de pe balcon.

  2. sa remanieze vremea ca nu a ascultat de putler sa inghete europa …😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣