G4Media.ro

ISW: Comentariile lui Putin privind contraofensiva, „o abatere notabilă” față de retorica…

Sursa foto: Kremlin.ru

ISW: Comentariile lui Putin privind contraofensiva, „o abatere notabilă” față de retorica legată de război / Unii ultranaționaliști ruși „corectează excesiv” temerile lor anterioare privind contraofensiva

Declarațiile președintelui rus Vladimir Putin despre contraofensiva ucraineană marchează o „abatere notabilă” de la „abordarea sa distanțată de până acum, în ceea ce privește discutarea realităților de pe câmpul de luptă”, spun analiștii militari de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citați de SkyNews.

Președintele rus a declarat vineri că a început contraofensiva, susținând că toate încercările au eșuat până acum și sugerând că trupele ucrainene au suferit pierderi semnificative.

În ciuda acestui fapt, el a recunoscut că forțele armate ale Kievului au încă potențial ofensiv.

În cea mai recentă evaluare a conflictului din Ucraina, ISW a afirmat că poziția lui Putin poate indica faptul că Kremlinul „învață din abordarea sa anterioară, care a eșuat, de a minimiza retoric contraofensivele ucrainene de succes în 2022”.

ISW a raportat anterior că Moscova a adoptat o nouă politică prin care ordonă oficialilor „să nu minimalizeze perspectivele unei contraofensive ucrainene”.

De asemenea, a afirmat că unii ultranaționaliști ruși „corectează excesiv” temerile lor anterioare privind contraofensiva, sugerând că aceasta a eșuat, după ce forțele rusești au avariat ieri echipamente militare ucrainene furnizate de Occident

Dar alții au avertizat că trupele Kievului nu au desfășurat încă ofensiva principală, menționând totuși că forțele rusești anticipează avansările ucrainene.

„Un milblogger afiliat lui Wagner a condamnat entuziasmul excesiv din jurul distrugerii echipamentului militar ucrainean, menționând că echipamentul occidental nu este „un fel de magie”, a precizat ISW.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...