G4Media.ro

Israelul “vrea să renunțe” la 10 milioane de doze de vaccin anti-Coronavirus…

Israelul “vrea să renunțe” la 10 milioane de doze de vaccin anti-Coronavirus AstraZeneca, având asigurată aprovizonarea cu alte vaccinuri

Israelul nu mai are nevoie de cele 10 milioane de doze pe care a fost de acord să le cumpere de la AstraZeneca, potrivit coordonatorului programului de vaccinare, profesorul Nachman Ash.

Autoritățile israeliene se confruntă cu un surplus de vaccinuri COVID-19 și a început discuții cu AstraZeneca cu privire la redirecționarea dozelor achiziționate către alte țări.

Încercăm să găsim cea mai bună soluție. La urma urmei, nu vrem să ajungă la noi dozele doar ca să le arunca imediat„, a declarat Ash pentru Radioul Armatei.

El a spus că Israelul și-a asigurat suficiente doze până în 2022 cu alți producători și nu mai avea nevoie de cele 10 milioane de doze de la AstraZeneca.

Cu siguranță pot fi utilizate în alte locuri ale lumii. În acest moment, încercăm să găsim, împreună cu compania, cel mai bun mod de a face acest lucru„, a spus el.

În observațiile sale, Ash nu a făcut nicio referire la legătura bănuită dintre vaccinul AstraZeneca și cazurile rare de cheaguri de sânge la unele dintre persoanele inoculate în Europa. Mai multe țări europene au suspendat parțial administrarea vaccinului, iar Danemarca a renunțat cu totul la AstraZeneca.

Israelul a pre-comandat de la mai mulți producători de vaccinuri și, în principal, de la Pfizer / BioNTech, având una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume.

Guvernul de la Ierusalim a achiziționat zeci de milioane de vaccinuri Pfizer-BioNTech pentru a fi utilizate în programul său național de vaccinare, în timp ce vaccinurile AstraZeneca nu au fost utilizate.

Marți, prim ministrul Binyamin Netanyahu a declarat că Israelul se pregătește pentru o altă campanie de vaccinare împotriva Coronavirus în șase luni, care va include copii.

Anunțul premierului Netanyahu survine la o zi după ce Israelul a încheiat noi oferte de aprovizionare cu Pfizer și Moderna. Numărul exact de doze de la fiecare companie rămâne secret, dar rapoartele din presa israeliană au declarat că Israelul a fost de acord să plătească pentru un total de 18 milioane de doze de la cele două companii americane, cu opțiunea de a cumpăra mai multe alte milioane după ce acestea vor ri fost utilizate.

Aproape cinci milioane de israelieni, peste jumătate din populația totală, au primit deja ambele doze de vaccin anti-COVID-19.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Israelul este tara nenumita de OMS dar sugerata ca fiind imorala in lupta ei pentru acapararea vaccinurilor. Asta nu ne surprinde.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.