G4Media.ro

Israelul interzice circulația pe timp de noapte pentru sărbătoarea Purim

Israelul interzice circulația pe timp de noapte pentru sărbătoarea Purim

Israelul a decis să impună cu începere de joi o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte cu ocazia sărbătorii religioase evreieşti Purim pentru a evita o creştere a contaminărilor cu noul coronavirus, notează AFP, citată de Agerpres.

Interdicţia de circulaţie va fi impusă între orele 20.30 (18.30 GMT) şi 05.00 (03.00 GMT) de joi până duminică dimineaţă, a indicat într-un comunicat comun biroul premierului şi ministrului sănătăţii.

În aceste trei zile, adunările cu mai mult de zece persoane într-un loc închis şi cu peste 20 de persoane în exterior vor fi interzise, potrivit comunicatului.

Sărbătoarea Purim care va fi celebrată joi seară şi vineri marchează, potrivit tradiţiei evreieşti, victoria evreilor împotriva unui vizir al Imperiului Persan, Haman.

În mod tradiţional, este ocazia pentru defilări de carnaval, petreceri cu costume şi mari adunări populare.

Anul trecut, autorităţile au interzis adunările în timpul acestei sărbători în timp ce pandemia se afla în stadiile incipiente, dar restricţiile nu au fost respectate de întreaga populaţie, provocând un vârf al contaminărilor în săptămânile următoare.

Israel a redeschis duminică centrele comerciale şi magazine stradale pentru toată populaţia după al treilea lockdown de la începutul pandemiei.

Statul evreu a administrat deja cele două doze de vaccin Pfizer/BioNTech la trei milioane de persoane, aproape o treime din populaţia sa.

Peste 757.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate oficial în ţară, dintre care peste 5.600 de decese, de la începutul pandemiei.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Guvernul israelit este la culmea penibilului , a atrocitatilor psihologice si constrangerilor cu metode de razboi psiholigic cu scopul executarii unui experiment social asupra propriilor cetateni! RUSINE !!!Bunul Dumnezeu sa aibe mila de acest popor!

  2. Gu.ve.rnul i.sr.aelit este la culmea pe.ni.b.i.lului , a a.troc.itat.ilor p.si.holo.gice si co.ns.t.rang.erilor cu met.od.e de r.azb.oi p..siho.ligic cu scopul e.xe.cutar.ii unui e.xpe.riment so.ci.al asupra propriilor cetateni! RU.SI.N.E !!!Bunul Dumnezeu sa aibe mila de acest popor!

  3. S.io.ni.s.mul i.sr.aelit este la culmea pe.ni.b.i.lului , a a.troc.itat.ilor p.si.holo.gice si co.ns.t.rang.erilor cu met.od.e de r.azb.oi p..siho.ligic cu scopul e.xe.cutar.ii unui e.xpe.riment so.ci.al asupra propriilor cetateni! RU.SI.N.E !!!Bunul Dumnezeu sa aibe mila de acest popor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.