G4Media.ro

Israelul este gata să furnizeze Italiei şi Europei mai mult gaz natural…

sursa foto: COHEN / POOL / AFP

Israelul este gata să furnizeze Italiei şi Europei mai mult gaz natural și să ajute la combaterea efectelor secetei, susține premierul Netanyahu

Israelul este gata să furnizeze Italiei şi Europei mai mult gaz natural şi, de asemenea, să ajute la combaterea efectelor secetei, a declarat vineri premierul israelian Benjamin Netanyahu după convorbirile avute la Roma cu omologul sau italian Giorgia Meloni, relatează dpa, citată de Agerpres.ro.

„Vrem să accelerăm livrările de gaz către Europa prin Italia”, a declarat Benjamin Netanyahu, fără a da detalii suplimentare.

Cei doi lideri de dreapta au discutat, de asemenea, despre provocările pe care le reprezintă seceta în Italia, premierul Netanyahu împărtăşind beneficiul experienţei Israelului în combaterea condiţiilor de secetă.

Premierul israelian, care este supus unei presiuni intense pentru încercarea guvernului său de a efectua o reformă radicală a sistemului judiciar, a felicitat-o pe Giorgia Meloni pentru începutul mandatului ei ca prim-ministru.

Italia caută să înlocuiască importurile de energie din Rusia de când aceasta a declanşat invazia în Ucraina anul trecut.

În iunie 2022, Israelul şi Egiptul au semnat un acord cu Uniunea Europeană destinat să crească exporturile de gaz natural spre Europa.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...