G4Media.ro

Israelul are un nou guvern de coaliție condus de Naftali Bennett, care-l…

Israelul are un nou guvern de coaliție condus de Naftali Bennett, care-l înlocuiește pe Benjamin Netanyahu, prim ministru în ultimii 12 ani

Parlamentul unicameral al Israelului, Knesset, a dat votul de învestitură noului guvern de coaliție format din opt partide, condus de Naftali Bennett, care-l înlocuiește în funcția de prim ministru pe Benjamin Netanyahu, în funcție fără întrerupere de 12 ani.

După o sesiune extrem de furtunoasă chiar după standardele israeliene, în timpul căreia deputații noii opoziții au vociferat vehement, înterupându-l frecvent pe Bennett care prezenta cabinetul său, noul guvern a obținut voturile a 60 de deputați din cei 120 câți numără Knesset-ul, 59 au votat împotrivă și unul s-a abținut.

În timpul discursului lui Bennett, președintele Knesset-ului Yariv Levin a dispus evacuarea din sală a mai multor deputați ai opoziției care nu s-au conformat cererii de a-l lăsa să vorbească pe prm ministrul desemnat.

Conform acordului de coaliție, Bennett, care conduce partidul dreptei naționaliste, Yamina, va ocupa funcția timp de doi ani, după care postul va fi preluat de liderul partidului centrist Yesh Atid, Yair Lapid.

Coaliția este formată din trei partide ale dreptei naționaliste, două centriste, unul de centru stânga, unul de stânga și pentru prima dată în istoria Israelului, un partid arab islamist.

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ave ! Sper sa-l bage si la puscarie, ca tare mult a pacatuit … Au cam murit oameni nevinovati din cauza lui Benny.

    • *Sper sa auzim ceva de genul si pt. KGB-ist … Daca mai traieste ‘opozitia’ pan’ atunci …

  2. La ei se poate. Doar la noi nu se poate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.