G4Media.ro

Israelul a lansat atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza, la câteva ore după…

sursa foto: Twitter/ Israel Defense Forces

Israelul a lansat atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza, la câteva ore după ce au interceptat o rachetă de pe teritoriul palestinian

Israelul a lansat atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza în noaptea de miercuri spre joi, la câteva ore după ce a interceptat o rachetă trasă de pe acest teritoriu palestinian, potrivit jurnaliştilor AFP şi martorilor, transmite News.ro.

Mai multe rachete palestiniene noi au fost lansate după aceste atacuri, iar în jurul orei 03.15 (01.15 GMT) s-au auzit noi explozii şi zgomot de avioane din oraşul Gaza, unde sufla un vânt puternic.

Într-o declaraţie emisă la ora 02.41 (00.41 GMT), armata israeliană a confirmat că este „în proces de a lovi Fâşia Gaza”.

Potrivit surselor de securitate locale şi a martorilor, primele atacuri (cel puţin şapte) au lovit un centru de antrenament al Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, în tabăra de refugiaţi al-Maghazi (centrul Fâşiei Gaza).

Un reporter AFP a văzut două rachete trase către Israel din Fâşia Gaza după aceste atacuri, iar martorii au vorbit despre mai multe rachete lansate din diferite locaţii din acest microteritoriu de 2,3 milioane de locuitori aflat sub blocada israeliană de când Hamas a preluat puterea acolo în 2007.

Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP), un grup armat palestinian laic, a susţinut că a efectuat „un baraj de rachete […] ca răspuns la agresiunea sionistă asupra Fâşiei Gaza”, printre altele.

Pe partea israeliană, sirenele de avertizare au sunat în Sderot, un oraş din sudul Israelului, lângă Fâşia Gaza, potrivit armatei.

Potrivit surselor locale de securitate, a doua rundă de atacuri aeriene israeliene a vizat un centru de antrenament al Brigăzii al-Qassa la sud-vest de oraşul Gaza.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...