G4Media.ro

Israelul a atacat împrejurimile Damascului, susține presa de stat siriană

sursa foto: Captură NY Times

Israelul a atacat împrejurimile Damascului, susține presa de stat siriană

Atacurile israeliene au vizat zone din jurul capitalei siriene Damasc sâmbătă dimineaţa, au declarat un ONG şi agenţia oficială de presă siriană, care a raportat daune materiale, transmite AFP, citată de Agerpres.

„În jurul orei 1:05 azi dimineaţă (22:05 GMT vineri), inamicul israelian a lansat un atac aerian (…) vizând un număr de puncte din vecinătatea Damascului. Sistemele noastre de apărare aeriană au interceptat unele rachete, în timp ce altele au provocat unele pierderi materiale”, a declarat o sursă militară agenţiei oficiale Sana.

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), un ONG cu sediul în Regatul Unit şi cu o vastă reţea de surse în Siria, a raportat atacuri israeliene asupra unui „complex rezidenţial” situat la vest de capitala Damasc.

Împrejurimile unui aeroport militar de lângă Damasc au fost bombardate vineri, potrivit acestor două surse.

OSDH a indicat în special că „a fost vizată zona aeroportului militar Mazze, la vest de capitala Damasc”, fără a preciza cine s-a aflat la originea acestui atac cu rachete.

„Hezbollahul libanez şi alte grupuri pro-iraniene sunt prezente acolo”, a adăugat acest ONG.

Armata israeliană a efectuat sute de atacuri aeriene în Siria de la începutul războiului civil în ţara vecină în 2011. Numărul acestor atacuri a crescut de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, în octombrie, vizând în principal forţele sprijinite de Iran, un aliat al guvernului preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi un susţinător cheie al Hezbollah-ului libanez.
Autorităţile israeliene comentează rareori aceste lovituri, dar au declarat în mod repetat că nu vor permite Iranului să îşi extindă prezenţa în Siria.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...