G4Media.ro

Israelieni răniți într-un atac în Cisiordania, prezumtivul atacator a fost ucis

Captura Twitter

Israelieni răniți într-un atac în Cisiordania, prezumtivul atacator a fost ucis

Trei israelieni au fost răniți sâmbătă în Cisiordania ocupată într-un atac cu mașina în care prezumtivul autor a fost ucis de soldați, un nou episod de violență după un calm relativ, transmite boursorama.com.

Cu mai puțin de 24 de ore mai devreme, poliția israeliană a împușcat mortal un arab israelian despre care a spus că a luat arma unui polițist și a tras cu ea în Orașul Vechi din Ierusalim.

Noile violențe pun capăt unei pauze relative în conflictul israeliano-palestinian de la începutul lunii musulmane de post a Ramadanului, în urmă cu zece zile.

Armata israeliană a declarat că un „terorist” a comis un atac cu mașina lângă Beit Ummar, în sudul Cisiordaniei, înainte de a fi neutralizat. Un purtător de cuvânt a confirmat ulterior pentru AFP că acesta a murit.

Potrivit Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roșii, trei israelieni au fost răniți, dintre care unul grav.

Într-un comunicat, Autoritatea Palestiniană l-a identificat pe bărbatul ucis ca fiind Mohammed Baradyah, un palestinian în vârstă de 23 de ani.

Beit Ummar se află în sudul Cisiordaniei, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

Poliția israeliană a raportat mai devreme în noaptea de vineri spre sâmbătă un incident în apropierea Porții Lanțului, una dintre intrările pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est, sectorul palestinian al Orașului Sfânt, anexat de Israel.

Polițiștii au oprit un „suspect” și, în timp ce acesta era interogat, „teroristul l-a atacat brusc” pe unul dintre ei, i-a luat arma și a tras, a precizat poliția într-un comunicat.

Polițiștii „care se aflau în pericol (…) l-au împușcat”, a adăugat poliția, precizând că acesta a fost ulterior declarat mort de către medici.

Bărbatul ucis a fost identificat ca fiind Mohammed al-Assibi, un student la medicină în vârstă de 26 de ani care locuia în orașul beduin Houra, în sudul Israelului. Familia acestuia a respins versiunea poliției și a cerut să vadă înregistrările camerelor de supraveghere, potrivit presei locale.

Poliția a spus că nu existau.

Mansour Abbas, liderul partidului arab moderat Raam din Israel, care este reprezentat în parlament, a contestat răspunsul poliției, potrivit căruia nu existau înregistrări ale camerelor de supraveghere ale incidentului.

„Aceasta este o încercare de a ascunde realitatea”, a declarat el pe Twitter, cerând o anchetă imediată.

Înaltul Comitet de monitorizare, o organizație care reprezintă minoritatea arabă israeliană, a anunțat „o grevă generală și o zi de doliu” duminică, în urma „execuției” lui Mohammed al-Assibi.

Poliția și-a menținut versiunea sa asupra evenimentelor și a emis un alt comunicat, afirmând că „atacul în sine nu a fost înregistrat de camerele de supraveghere sau de cele purtate de polițiști”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. التعازي al-taazi
    תנחומים tanhomim