G4Media.ro

Israel: Număr record de infecţii cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, peste…

Israel: Număr record de infecţii cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, peste 9.500 de noi cazuri, cu o rată de pozitivare de 7,6%

Israelul a raportat marţi cel mai ridicat număr de infecţii zilnice de coronavirus, în mijlocul celui de-al treilea lockdown la nivel naţional, relatează DPA, citată de Agerpres.

Potrivit Ministerului Sănătăţii israelian, un număr record de 9.589 noi cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat luni, cu o rată de pozitivare de 7,6%.

Numărul total de persoane infectate până acum cu SARS-CoV-2 în Israel a depăşit jumătate de milion de persoane dintr-o populaţie de 9,2 milioane.

De vineri dimineaţă, toate şcolile şi grădiniţele au fost închise în această ţară, cu excepţia celor din învăţământul special.

De mai bine de două săptămâni, israelienilor le sunt restricţionate deplasările la mai mult de 1 km de locuinţe, cu rare excepţii bine motivate. Alte măsuri vizează restricţionarea unor servicii, precum închiderea centrelor comerciale şi a restaurantelor, cărora le-a fost permis doar serviciul de livrări.

Israelul speră că, în afară de măsurile actuale de lockdown, campania sa de vaccinare rapidă să ducă la o scădere a numărului de infecţii cât mai curând.

Potrivit site-ului Our World in Data, Israelul este lider mondial după numărul persoanelor vaccinate la 100 de locuitori cu 21,38 de persoane, urmat de Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Bahrain.

Israelul a lansat campania de vaccinare la 20 decembrie, acordând întâietate persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, precum şi persoanelor din categorii de risc şi altor grupuri prioritare.

În prezent, sunt invitate să se vaccineze persoanele de peste 55 de ani şi personalul didactic.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că fiecare rezident cu vârsta de peste 16 ani se va putea vaccina până în martie.

Sursa foto: Imagine de Gerd Altmann/Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Infectia ignora vaccinul.

  2. Se incapatineaza covrigul asta sa demonstreze ca se descurca bine si-n carantina, desteptii lumii se incapatineaza sa nu-l asculte, ei stiu doar carantina, carantina!

    • Lumea nu se bazeaza pe fina observatie a amicului… Iar amicul nu-si asuma nimic daca iese prost sfatul lui. El doar zicea…

    • Amice, stii sa citesti? Rata de pozitivare 7.6% inseamna peste 125000 de teste, compara asta cu rata de pozitivare din Romania sau din alte tari care nu mai pot impune carantina pentru ca populatia este indisciplinata si needucata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.