G4Media.ro

Iran: Ayatollahul Ali Khamenei avertizează că problemele economice ale ţării se vor…

Iran: Ayatollahul Ali Khamenei avertizează că problemele economice ale ţării se vor agrava dacă va crește necontrolat numărul cazurilor de Covid-19

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat sâmbătă că problemele economice ale ţării se vor agrava dacă noul tip de coronavirus se va propaga într-un mod necontrolat. El s-a plâns de faptul că eforturile iniţiale pentru stăvilirea epidemiei s-au diminuat, informează AFP, conform Agerpres.

Republica Islamică, ce a înregistrat oficial primele sale cazuri de COVID-19 în februarie, este una dintre ţările cele mai afectate  de pandemie, din Orientul Mijlociu.

Autorităţile iraniene au anulat evenimentele publice şi au închis şcolile şi comerţul neesenţial în martie, înainte de a ridica progresiv restricţiile începând din aprilie, în încercarea de a relansa economia ţării, deja sufocată de sancţiunile americane.

„A spune că trebuie făcut ceva pentru a evita problemele economice cauzate de coronavirus este corect. Însă în caz de neglijenţă şi de propagare importantă a bolii, problemele economice se vor agrava de asemenea”, a declarat ayatollahul Khamenei în timpul unei reuniuni prin conferinţă video cu responsabili judiciari.

Problemele economice ale Iranului s-au agravat din 2018, după retragerea unilaterală a SUA, în mai, din acordul asupra programului nuclear iranian şi reimpunerea de sancţiuni americane împotriva Teheranului.

„Sacrificiul personalului medical, eforturile grupurilor de voluntari şi cooperarea globală a populaţiei au făcut ca Iranul să fie una dintre ţările care au reuşit cel mai bine să controleze epidemia, însă aceasta a fost la început, iar acum, din nefericire, această tentativă şi aceste eforturi s-au diminuat din partea unor persoane şi autorităţi”, a spus Khamenei.

Ministerul iranian al Sănătăţii a anunţat 2.456 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce a majorat la 220.180 numărul total de contaminări. De asemenea, virusul a provocat alte 125 de decese în aceeaşi perioadă, majorând numărul total al victimelor la 10.364

Sursa foto: Facebook/Ali Khamenei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Insh-Allah, poate scapă Iranul și lumea de Sheytani ca voi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.