G4Media.ro

Irakul și Iranul, acord pentru „protejarea graniţei” unde îşi au baza grupuri…

Irakul și Iranul, acord pentru „protejarea graniţei” unde îşi au baza grupuri ale opoziţiei kurde

Responsabilul iranian pentru securitate, Ali Shamkhani, a semnat duminică, la Bagdad, un acord pentru „protejarea graniţei” dintre Iran şi Irak, unde îşi au baza grupuri ale opoziţiei kurde iraniene vizate de Teheran, a anunţat biroul premierului irakian, relatează Agerpres conform AFP.

Ali Shamkhani, secretarul Consiliului Suprem de Securitate al Iranului, a semnat cu omologul său irakian Qassem al-Araji un acord care „include coordonarea în protecţia frontierelor comune şi consolidarea cooperării în mai multe zone de securitate”, au precizat serviciile lui Mohamed Chia al-Soudani.

Această vizită are loc în ajunul împlinirii a 20 de ani de la invadarea Irakului de către SUA. Astăzi, legăturile dintre Bagdad şi Teheran sunt mai strânse ca niciodată, iar guvernul Soudani este susţinut de o coaliţie parlamentară pro-Iran.

Unele capitale occidentale avertizează însă asupra unei influenţe prea mari în Irak a vecinului iranian, care consideră Statele Unite ca fiind cel mai mare inamic al său de la Revoluţia Islamică din 1979.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...