G4Media.ro

Iohannis, reacție la propunerea lui Teodorovici: PSD dorește să dea lege de…

Iohannis, reacție la propunerea lui Teodorovici: PSD dorește să dea lege de amnistie şi graţiere să îl scape pe infractorul Dragnea de puşcărie şi să dea legi ca să îi ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat joi propunerea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, de a limita libertatea de mișcare a celor care vor să muncească în altă țară membră a Uniunii Europene, afirmând că aceasta este inoportună şi antiromânească, spunând că PSD dorește să dea lege de amnistie şi graţiere să îl scape pe infractorul Dragnea de puşcărie şi să dea legi ca să îi ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor.

„Sper că nu folosesc o expresie nepotrivită. Când am citit acea ştire, ca să spun aşa, am luat act cu stupefacţie de propunerea unui membru marcant PSD de a sechestra pe români în interiorul graniţelor ţării. Aşa ceva s-a întâmplat doar pe vremea comuniştilor. Este extrem de inoportună o astfel de abordare şi mă îngrijorează foarte mult. Dacă asta doreşte PSD – să dea lege de amnistie şi graţiere să îl scape pe infractorul Dragnea de puşcărie şi să dea legi ca să îi ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor, adică să anuleze un drept pentru care noi cu toţii am luptat decenii – atunci nu pot să spun decât că această guvernare, această abordare PSD-istă este antiromânească”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la declaraţia ministrului de Finanţe de a limita, ca timp, dreptul de muncă al românilor care pleacă în străinătate.

Şeful statului a precizat că, în urma acestei declaraţii, Teodorovici ar trebui să plece din funcţie.

„În orice ţară normală, un ministru care face astfel de declaraţii şi nu are acoperire politică a doua zi pleacă. Faptul că nu a plecat mie îmi arată că aceasta este o abordare agreată de PSD şi acest lucru mă supără foarte tare şi cred că în acelaşi fel supără milioane de români. Cum poate PSD să îşi imagineze că dreptul la liberă circulaţie şi dreptul la muncă pe care le-au câştigat românii cu greu pot fi anulate doar aşa că un partid îşi doreşte nişte soluţii total ieşite din tiparele europene?”, a arătat preşedintele Iohannis.

Ministerul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a făcut marți o propunere care contravine tratatelor de funcționare a Uniunii Europene, el susținând că dreptul celor care vor să muncească în străinătate în interiorul UE să fie restricționat.

„Permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Aşa, dacă ajunge în Germania şi tot primeşte drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croaţia, România de unde a plecat. Maxim 5 ani şi, la revedere, să te duci în altă ţară să îţi cauţi loc de muncă”, a susținut ministrul.

Teodorovici a spus că a ridicat problema inclusiv în fața celorlalți miniștri de finanțe din Uniunea Europeană.

„Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învăţăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci şi întăreşti partea de Vest şi laşi restul de Europă din fel de fel de condiţii, în afară“, a mai spus el (detalii aici).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Mai degraba sa ii,,mulga,, pe cei plecati la munca peste hotare, in sensul ca dupa 5 ani afara sa aduca banii si sa ii cheltuiasca/investeasca in tara, cu un ciclu de 5 ani.

  2. Legarea de pamant …si-a pus amprenta si pe soarta altor personalitati…cu vizibilitate mult mai mare in istoria noastra…asa ca” domnilor”nu puneti la incercare rabdarea romanilor.

  3. Diaspora? Aaaa, daaa. Sa ma pis pe ea!

  4. Ai luat act de cata smecherie ai in tine si atat…

  5. Iohannis are un A1 citit si vorbit în româna. Intelesul este pentru noiembrie-decembrie 2019…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.